Ivo Melchers Ivo Melchers
02/11/2022 12:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/11/2022 12:02

Visa lanceert NFT-collectie in aanloop naar het WK

icon-nft
NFT nieuws
¿Adicto a las cryptos? Los centros de rehabilitación ofrecen su ayuda

Visa, de toonaangevende wereldwijde betalingsverwerker, heeft een samenwerking gesloten met cryptocurrency exchange Crypto.com om een non-fungible token (NFT) veiling te lanceren waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. De NFT-collectie wordt ook wel ‘Masters of Movement’ genoemd en de NFT’s zijn geïnspireerd door iconische goals van vijf legendarische voetbalspelers: Jared Borgetti, Tim Cahill, Carli Lloyd, Michael Owen en Maxi Rodriguez. Dit maakte de betalingsverwerker bekend op hun website:

‘’Het Visa netwerk maakt het verplaatsen van geld over de hele wereld vloeiend en naadloos, net zoals hoe de beste voetballers zich op het veld verplaatsen. Visa Masters of Movement brengt dit tot leven door een ongelooflijke samensmelting van voetbal, kunst en technologie. Ontdek hoe we iconische bewegingen omzetten in dynamische digitale kunstwerken, gemint in een uniek assortiment van NFT’s.”

De NFT’s zijn beschikbaar op Visa’s crypto exchange partner Crypto.com. Geïnteresseerde fans kunnen tot 8 november meedoen aan de veiling en de gehele opbrengst van de collectie wordt gedoneerd door Visa aan Street Child United, wiens missie is om negatieve percepties van straat kinderen te veranderen.

Uniek Bored Ape NFT restaurant sluit deuren terwijl waarde keldert
  • icon-nft
    NFT nieuws

Eigen NFT’s op FIFA Fan Festival

De NFT-collectie zal later deze maand officieel debuteren tijdens het FIFA Fan Festival in Doha. Bezoekers van het FIFA Fan Festival in Doha zullen ook de kans krijgen om zelf artiesten te worden, door hun bewegingen op het veld te transformeren naar dynamische digitale kunstwerken in de vorm van NFT’s. Deze NFT’s zullen gemint worden op Crypto.com, wat tevens het officiële handelsplatform sponsor is van het Wereldkampioenschap voetbal in Qatar.

Steven kalifowitz, Chief Marketing Officer (CMO) bij Crypto.com:

‘’De FIFA World Cup is een van de meest geanticipeerde sportevenementen ter wereld en we zijn ongelooflijk enthousiast om fans een nieuwe manier te bieden om deel te nemen aan dit epische evenement. We zijn verheugd om samen te werken met Visa om Masters of Movement tot leven te brengen en fans de mogelijkheid te bieden om de meest unieke verzamelobjecten te creëren en te verzamelen tijdens FIFA World Cup Qatar 2022 die voor altijd op de blockchain zullen blijven bestaan’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie