Amber Bloemendaal Amber Bloemendaal
05/11/2022 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/11/2022 18:30

Vraag naar NFT’s neemt toe, Solana NFT omzet stijgt 170%

icon-nft
NFT nieuws
Vraag naar NFT’s neemt toe, Solana NFT omzet stijgt 170%

Foto: Lightspring/Shutterstock

Afgelopen maand leek niet de beste maand voor non-fungible token (NFT) markt te zijn. Tochh blijkt uit een rapport van analysebedrijf DappRadar dat de vraag naar NFT’s nog steeds toeneemt, vooral op Solana.

Door Donald Trump gelanceerde NFT’s crashen tijdens rechtszaak
  • icon-nft
    NFT nieuws

160.000 nieuwe NFT-handelaren

Zoals eerder in het crypto nieuws te lezen was, zagen we een flinke daling van de NFT-handelsvolumes en verkooptellingen in oktober. 

Volgens een rapport van DappRadar van 3 november bereikte het aantal maandelijkse unieke NFT-handelaren in oktober 1,11 miljoen. Dit is een stijging van 18% ten opzichte van september, toen er nog ongeveer 950.000 handelaren waren. 

De stijging van het aantal unieke handelaren geeft aan dat er nog steeds nieuwe mensen de NFT-markt betreden.

Hoewel het handelsvolume en het aantal verkopen van NFT’s in oktober afnamen, steeg het aantal unieke handelaren. DappRadar zegt dat een groei van 18% in maandelijkse unieke NFT-handelaren aantoont dat er nog steeds “veel vraag” naar de markt is. 

“De stijging van het aantal unieke handelaren geeft aan dat nieuwe mensen de NFT-markt betreden en dat er nog steeds veel vraag naar is.”

Een NFT is een blockchain token die het eigendom van een uniek item vertegenwoordigt. Bekende voorbeelden hiervan zijn kunstwerken, verzamelobjecten, tickets en aandenkens voor evenementen, en interactieve videogame items.

Advertentie

Solana NFT omzet stijgt met 170%

De verkoop van NFT’s op de Solana (SOL) blockchain daalde in oktober met 50%. Maar in november zou de activiteit kunnen terugkeren, na de uitgestelde onthulling van het y00ts-kunstwerk.

Het overgrote deel van de handel draait om y00ts, de opvolger van het populaire DeGods-project op Solana. De y00ts-collectie omvat 15.000 unieke profielfoto’s, elk met een andere mix van eigenschappen. 

Het handelsvolume voor NFT’s op Solana is in de afgelopen 24 uur met 170% gestegen ten opzichte van de vorige periode. Dit blijkt uit gegevens van NFT-marktplaats Tiexo. 

Het handelsvolume is toegenomen tot ongeveer 229.000 SOL over de hele markt. Dat is een totale waarde van meer dan $7,5 miljoen.

Veelbelovend crypto-gamebedrijf opgericht door Hollywood topfiguren
  • icon-nft
    NFT nieuws

Solana NFT’s live op Instagram en Facebook

Nog meer goed nieuws: naast Polygon (MATIC) heeft ook Solana (SOL) nu ook geïntrigeerde support van Solana NFT’s op Instagram en Facebook. Zo kunnen gebruikers hun Solana Wallet connecten met de social media platformen.

Deel dit artikel
Amber Bloemendaal

Maar een klein deel van de crypto-investeerders is vrouw, terwijl uit studies blijkt dat vrouwen niet alleen even goed, maar vaak zelfs beter presteren op het vlak van rendement genereren op hun investeringen. Hier moeten we dus verandering in brengen! Amber is niet alleen geïnteresseerd in het investeren in crypto, maar ook in de blockchain-technologie erachter en blijft graag op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen. Als redacteur hoopt zij de lezers (m/v/x) te informeren, inspireren en hen aan te sporen de crypto-wereld te ontdekken.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie