Simon Bosch Simon Bosch
22/03/2024 07:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2024 00:25

Wu-Tang rapper zet eigen muziek op het Bitcoin netwerk

Bitcoin-BTC
icon-nft
NFT nieuws
Crypto NFTs en apuros: Binance informa de cifras impactantes

Foto: Hassel Stock/Shutterstock

Nog niet zo lang geleden associeerde je non-fungible tokens (NFT’s) vermoedelijk vooral met digitale plaatjes en met bepaalde blockchains. ‘Exotischere’ gebruiksdoelen en blockchains voor NFT’s waren er maar weinig. Op maandag heeft de rapper Dennis David Coles, ook wel bekend als Wu Tang Clan’s Ghostface Killah, aangekondigd zijn muziek aan te bieden als NFT’s – en wel op de Bitcoin-blockchain.

‘CryptoPunk’ verkocht voor $12,4 miljoen, één van duurste NFT’s ooit
  • icon-nft
    NFT nieuws

Ghostface Killah fan van Bitcoin Ordinals

In een bericht op sociale mediaplatform X verklaart hij dat hij samen met twee andere NFT-liefhebbers en de dienst OrdinalsBot exclusieve muziek op de Bitcoin (BTC) blockchain gaat zetten.

De voorraad zal beperkt zijn tot 10.000 tokens, en eigenaren mogen dankzij Creative Commons Zero (CC0) rechten de muziek te kopiëren. Het origineel staat namelijk op de blockchain. Zij kunnen de muziek dus zonder problemen opnieuw gebruiken, wat de deuren opent voor bijvoorbeeld nieuwe memes.

Verder is er nog maar weinig bekend over de muziek. Het is niet duidelijk of het zal gaan om bestaande of nieuwe muziek, en ook niet wanneer de NFT’s te verwachten zijn en of er bijvoorbeeld een wachtlijst is. Wel weten we dat ze op de Bitcoin-blockchain gezet zullen worden via de Ordinals-dienst.

Ghostface Killah is één van de oprichters van de legendarische rappersgroep Wu-Tang Clan, en is al sinds 2017 te vinden in cryptoland. Op zijn X-pagina plaatst hij dan ook regelmatig crypto-gerelateerde content.

Advertentie

NFT’s weer populair

Ondertussen zijn NFT’s bezig met een inhaalslag. Na de afgelopen bearmarkt waren ze enorm uit de mode. Maar sinds eind vorig jaar zijn veel tokens weer hard gestegen, volgens data van CoinGecko. Het volume stond vorige maand nog op het hoogste punt in 12 maanden. Op het moment van schrijven ligt het dagelijkse volume op ruim 54 miljard dollar. De herrezen populariteit is ook duidelijk geworden toen begin deze maand een zeldzame CryptoPunk-NFT werd verkocht voor een bizar hoog bedrag.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie