Kevin Schijven Kevin Schijven
06/02/2020 18:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/02/2020 18:15

Novogratz denkt dat bitcoin (BTC) het in 2020 veel beter zal doen dan XRP, Ripple CEO en XRP-fans niet blij

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Novogratz denkt dat bitcoin (BTC) het in 2020 veel beter zal doen dan XRP, Ripple CEO en XRP-fans niet blij

Michael Novogratz, CEO van Galaxy Digital, zei onlangs tegen een groep financiële adviseurs dat XRP (XRP) opnieuw een matig jaar zal hebben in 2020 in vergelijking met bitcoin (BTC). Tevens zei de miljardair dat dit door Ripple komt, het bedrijf achter XRP, omdat het enorm veel XRP bezit.

Ripple, het bedrijf, bezit 60 miljard van de tokens van XRP. Dat is veel.

Aldus Novogratz tijdens de TD Ameritrade National conferentie waar CoinDesk een opname van in handen heeft. De opmerkingen vallen slecht in de smaak bij een grote groep XRP-fans alsmede Ripple CEO Brad Garlinghouse:


Volgens Garlinghouse heeft XRP het juist beter gedaan dan bitcoin (BTC) tot nu toe dit jaar en toont de koers van XRP een groei van 44% in 2020 tegenover de 33% van bitcoin. Het merkwaardige is dat Novogratz zelf een van de grootste investeerders van Ripple Labs is. Novogratz reageert weer op het bericht van Garlinghouse met een toelichting over zijn eerdere opmerkingen:

Galaxy Digital is een grote investeerder in Ripple Labs. Ik zou graag zien dat ze het goed doen. Garlinghouse heeft het geweldig gedaan als CEO. Ik heb opgemerkt dat de XRP-tokens vorig jaar slechter presteerden dan bitcoin omdat Ripple er veel bezit.

Dit jaar heeft de bredere altcoin-markt, inclusief XRP, beter gepresteerd dan BTC. Dit heeft me verrast. Dat gezegd hebbende, ik zie dat steeds meer grote accounts worden opgeleid en opgezet om accumulators van BTC te worden. Zij geloven dat dit de beste plek is om op crypto te wedden.

Bitcoin heeft een plaats gevonden als digitaal goud. Alle andere crypto’s hebben alleen een blijvende waarde als ze een nuttig product worden. XRP en vele andere crypto’s, zoals ether (ETH) moeten zich nog eerst bewijzen. Ze zullen niet slagen als alleen een oppotmiddel, bitcoin heeft die rijstrook al te pakken.

De prijs van XRP wordt bepaald zoals alle prijzen. Als er meer kopers zijn dan verkopers (en het bedrijf heeft hier veel controle), zal de prijs stijgen. Het bedrijf moet op een rationele manier distribueren en tegelijkertijd een reële en schaalbare use case bouwen. Ik hoop dat ze dat doen.

Aldus Novogratz. Toch is de toelichting niet genoeg geweest voor XRP-fans. Die laten massaal weten aan Novogratz dat ze vinden dat hij zijn geloofwaardigheid kwijt is en beschuldigen hem ervan misleidend te zijn.
Ripple is al vaker beschuldigd van marktmanipulatie. Een reden daarvoor was de enorme hoeveelheid XRP die het bedrijf op de markt aan het dumpen was, maar Ripple kondigde recentelijk aan dat het deze verkoop met 80% heeft teruggeschroefd.
XRP had inderdaad een mager jaar in 2019 achter de rug, maar 2020 ziet er vooralsnog goed uit voor de altcoin. Eerder deze week schoot de prijs omhoog wat samenviel met een aantal aankondigingen. De eerste is dat Ripple gaat samenwerken met International Money Express (Intermex.) De tweede is dat Cryptocurency-exchange BitMEX een nieuw XRP derivatenproduct heeft gelanceerd. Ook kwam onlangs naar buiten dat het aantal XRP wallet adressen flink is toegenomen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie