Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Aangepaste richtlijnen Britse belastingdienst: Bitcoin (BTC) is geen geld of valuta

Her Majesty’s Revenue and Customs (HMRC), de Britse belastingdienst, zegt dat een cryptocurrency als bitcoin (BTC) geen geld noch valuta is.

HMRC heeft op 1 november haar richtlijnen voor belasting omtrent cryptocurrencies voor bedrijven en particulieren aangepast.

- Advertentie -

De nieuwe richtlijnen zijn bedoeld om Britten mee te delen welke soort belasting zij moeten betalen bij het kopen, verkopen en minen van exchange tokens, waar bitcoin ook onder valt. Security tokens en utility tokens zullen in de toekomst worden behandeld.

Crypto-gerelateerde bedrijven als exchanges die exchange tokens kopen, verkopen of minen moeten voortaan hun zaken declareren bij HMRC en wellicht een of meer van de volgende belastingen betalen: vermogenswinstbelasting, vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting, overdrachtsbelasting, zegelbelasting en/of BTW.

De bedrijven moeten zelf de waarde van hun cryptocurrency-transacties berekenen, omzetten in Britse ponden (GBP) en onderbouwen hoe ze deze berekeningen hebben uitgevoerd. Loonsalarissen die uitbetaald worden met exchange tokens zullen ook onder de inkomstenbelasting vallen.

Verder geeft HMRC aan dat de cryptocurrency-sector snel ontwikkelt en dat de terminologie, type tokens, munten en transacties onderling vaak verschillen. Het zal daarom elke zaak afzonderlijk bekijken.

Geen van de huidige cryptocurrencies op de markt worden als valuta, aandelen of “verhandelbare effecten” gezien. Dat betekent dat cryptocurrency-transacties grotendeels uitgezonderd zijn van belasting, behalve als de cryptocurrencies gebruikt worden in schuldfinanciering.

In augustus kwam naar buiten dat HMRC belastingontduikers wil aanpakken via exchanges. HMRC wil naar verluidt dat exchanges persoonsgegevens en transactiegeschiedenissen van klanten gaat vrijgegeven.

Onlangs kondigde Circle aan dat de stablecoin USD Coin (USDC) gebruikt kan worden om belastingen op Bermuda te betalen.

Crypto Insider David heeft gisteren zijn nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse gepubliceerd! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees hem dan snel!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.312,84 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.312,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...