Kevin Schijven Kevin Schijven
04/11/2019 18:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/11/2019 18:20

Aangepaste richtlijnen Britse belastingdienst: Bitcoin (BTC) is geen geld of valuta

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Aangepaste richtlijnen Britse belastingdienst: Bitcoin (BTC) is geen geld of valuta

Her Majesty’s Revenue and Customs (HMRC), de Britse belastingdienst, zegt dat een cryptocurrency als bitcoin (BTC) geen geld noch valuta is.
HMRC heeft op 1 november haar richtlijnen voor belasting omtrent cryptocurrencies voor bedrijven en particulieren aangepast.
De nieuwe richtlijnen zijn bedoeld om Britten mee te delen welke soort belasting zij moeten betalen bij het kopen, verkopen en minen van exchange tokens, waar bitcoin ook onder valt. Security tokens en utility tokens zullen in de toekomst worden behandeld.
Crypto-gerelateerde bedrijven als exchanges die exchange tokens kopen, verkopen of minen moeten voortaan hun zaken declareren bij HMRC en wellicht een of meer van de volgende belastingen betalen: vermogenswinstbelasting, vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting, overdrachtsbelasting, zegelbelasting en/of BTW.
De bedrijven moeten zelf de waarde van hun cryptocurrency-transacties berekenen, omzetten in Britse ponden (GBP) en onderbouwen hoe ze deze berekeningen hebben uitgevoerd. Loonsalarissen die uitbetaald worden met exchange tokens zullen ook onder de inkomstenbelasting vallen.
Verder geeft HMRC aan dat de cryptocurrency-sector snel ontwikkelt en dat de terminologie, type tokens, munten en transacties onderling vaak verschillen. Het zal daarom elke zaak afzonderlijk bekijken.
Geen van de huidige cryptocurrencies op de markt worden als valuta, aandelen of “verhandelbare effecten” gezien. Dat betekent dat cryptocurrency-transacties grotendeels uitgezonderd zijn van belasting, behalve als de cryptocurrencies gebruikt worden in schuldfinanciering.
In augustus kwam naar buiten dat HMRC belastingontduikers wil aanpakken via exchanges. HMRC wil naar verluidt dat exchanges persoonsgegevens en transactiegeschiedenissen van klanten gaat vrijgegeven.
Onlangs kondigde Circle aan dat de stablecoin USD Coin (USDC) gebruikt kan worden om belastingen op Bermuda te betalen.
Crypto Insider David heeft gisteren zijn nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse gepubliceerd! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees hem dan snel!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie