Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Overheid en regulatie Amerika beschuldigt twee Chinezen van stelen en witwassen van miljoenen crypto voor...

Amerika beschuldigt twee Chinezen van stelen en witwassen van miljoenen crypto voor Noord-Korea

De Amerikaanse overheid heeft op 2 maart twee Chinezen beschuldigd van het stelen en witwassen van cryptocurrency (waaronder bitcoin (BTC)) van verschillende exchanges.

De U.S. Department of the Treasury’s Office of Foreign Assets Control (OFAC) heeft sancties opgelegd aan Yinyin Tian en Juiadong Li. Tegelijkertijd heeft de U.S. Department of Justice (DoJ) de twee Chinezen aangeklaagd voor witwaspraktijken.

- Advertentie -

De twee zouden in 2018 meer dan $250 miljoen aan cryptocurrencies hebben gestolen en meer dan $100 miljoen hebben witgewassen. Yinyin Tian en Juiadong Li zouden verbonden zijn met de beruchte Lazarus Group, een hackersgroep die naar verluidt werkt voor de Noord-Koreaanse regering.

De Democratische Volksrepubliek Korea (DVK) leidt cyberactoren op om gestolen geld van financiële instellingen wit te wassen. Tian en Li ontvingen uit rekeningen van de DVK ongeveer $91 miljoen dat gestolen was in een hack van een cryptocurrency-exchange in 2018, evenals een extra $9,5 miljoen uit een hack van een andere uitwisseling. Tian en Li droegen de valuta over tussen adressen die ze hielden, waardoor de oorsprong van de fondsen werd verdoezeld.

Aldus het persbericht van de OFAC. Steven Mnuchin, de Amerikaanse minister van Financiën, zegt dat de Verenigde Staten de wereld van financiën zal blijven beschermen tegen Noord-Koreaanse hackers:

Het Noord-Koreaanse regime is doorgegaan met zijn wijdverbreide campagne van uitgebreide cyberaanvallen op financiële instellingen om fondsen te stelen. De Verenigde Staten zullen het wereldwijde financiële systeem blijven beschermen door degenen die Noord-Korea helpen bij cybercriminaliteit aansprakelijk te stellen.

Brian A. Benczkowski, assistent procureur-generaal bij de DoJ, zegt het volgende:

Deze verdachten zouden naar verluidt meer dan honderd miljoen dollar aan gestolen cryptocurrency hebben witgewassen om transacties te verbergen ten behoeve van actoren in Noord-Korea. De acties van vandaag onderstrepen dat het ministerie de sluier van anonimiteit door cryptocurrencies zal doorboren om criminelen verantwoordelijk te houden, ongeacht waar ze zich bevinden.

Het is momenteel nog onbekend van welke exchanges de cryptocurrency gestolen zijn. Er wordt gespeculeerd dat het wellicht om het Japanse CoinCheck gaat waarvan $500 miljoen gestolen werd in 2018. Ook het Zuid-Koreaanse Bithumb, waar $30 miljoen van was gestolen in 2018, wordt genoemd.

UpBit was vorig jaar nog het doelwit van Noord-Koreaanse hackers. Vorige zomer bracht de Verenigde Naties nog een rapport uit waarin staat dat Noord-Korea maar liefst $2 miljard uit exchanges heeft gestolen.

Onze analist Michiel bespeurt wat bullish signalen op de lagere tijdframes, maar volume is daarbij erg belangrijk! Bekijk zijn wekelijkse koersupdate op video die vanochtend verscheen!

David heeft zondag zijn technische bitcoin-analyse gepubliceerd. In deze editie beschrijft hij uitgebreid de huidige stand van zaken en de mogelijke scenario’s voor de toekomst in een markt die gemengde signalen afgeeft. Mis ‘m niet!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.247,22 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.148,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.202,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.211,31 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.217,07 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...