Roy van Krieken Roy van Krieken
02/09/2021 15:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/09/2021 15:33

Amerikaanse SEC gaat opnieuw achter oprichter en promotor van crypto scam Bitconnect aan

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Amerikaanse SEC gaat opnieuw achter oprichter en promotor van crypto scam Bitconnect aan

Onlangs kwam naar buiten dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een forse boete heeft uitgedeeld aan vijf mensen die belangrijke functies hadden binnen Bitconnect.

Bitconnect was een bizar hoofdstuk in de wereld van cryptocurrencies. Het was een open-source cryptocurrency die uiteindelijk zelfs in de top 10 van grootste cryptocurrencies stond. Op de piek had het een marktkapitalisatie van zo’n $2,5 miljard.

Uiteindelijk bleek Bitconnect een verfijnde Ponzifraude te zijn. Het team achter project liet miljarden van goedgelovige investeerders verdwijnen. Bitconnect kwam aan zijn einde toen in 2018 de SEC het project als scam benoemde en het opdroeg om te stoppen met hun activiteiten.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

SEC dient nieuwe klachten in

Enkele vooraanstaande personen binnen Bitconnect hebben inmiddels een boete van enkele miljoenen dollars gekregen. Echter, de SEC is nog lang niet klaar met deze beroemde Ponzifraude.

Gisteren heeft de Amerikaanse SEC twee nieuwe klachten ingediend tegen de oprichter en belangrijkste promotor van Bitconnect. Oprichter Satish Kumbhani en promotor Glen Arcaro. Aan de grondslag van deze klacht ligt het feit dat Bitconnect doelmatig als frauduleuze organisatie opereerde.

In de eerdere rechtszaak werd aan vijf mensen de boete van $12 miljoen opgelegd. In deze nieuwe aanklacht wordt Glen Arcaro als leider van deze vijf mensen benoemd. Geen van hen zouden geregistreerd zijn bij de SEC en hun promotie van Bitconnect zou misleidend zijn.

SEC stelt ook dat de oprichter van Bitconnect, Satish Kumbhani, dit netwerk van promotie heeft opgezet. Hij zou ook deze personen rijkelijk hebben beloond voor hun illegale diensten. Daarnaast zou dit promotie netwerk bewust goed verborgen gehouden worden voor investeerders.

Als laatste maakt de SEC duidelijk dat zij Kumbhani ervan verdenken dat hij en zijn medeplichtigen geld afhandig hebben gemaakt van investeerders om vervolgens dit geld in eigen zak te steken.

Lara Shalov Mehraban van de SEC stelt het volgende:

“Wij beweren dat de verdachten miljarden dollars hebben gestolen van retail investeerders over de hele wereld door hun interesse in digitale activa te misbruiken. […] Wij zullen agressief achter iedereen aangaan die zich misdraagt in de digitale activa omgeving.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie