Roy van Krieken Roy van Krieken
02/06/2024 20:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/06/2024 17:41

Banken proberen wanhopig Biden’s crypto-veto tegen te houden

Bitcoin-BTC
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Biden dreigt met veto om controversiële cryptowet te beschermen

Foto: Gints Ivuskans / Shutterstock.com

In een laatste poging om de president van de Verenigde Staten, Joe Biden, van gedachten te veranderen, heeft de American Bankers Association (ABA) een dringende brief geschreven om hem te ontmoedigen de Staff Accounting Bulletin (SAB) 121 intrekking te vetoën. Volgens de ABA zal deze beslissing schadelijk zijn voor investeerders, klanten en uiteindelijk voor het financiële systeem.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

SAB 121 en de crypto-industrie

SAB 121 is een richtlijn van de SEC die aanzienlijke veranderingen met zich meebrengt in hoe het bewaren van crypto wordt behandeld door bedrijven in de VS.

Dit betekent dat banken moeite zullen hebben om crypto veilig te bewaren voor hun klanten. Volgens de ABA kan het beperken van banken om deze diensten aan te bieden, klanten blootstellen aan meer risico’s. Ze hebben namelijk dan minder betrouwbare en gereguleerde opties om hun digitale activa veilig te stellen.

Advertentie

Schadelijk voor de cryptowereld

De richtlijnen van SAB 121, die sinds april van kracht zijn, hebben geleid tot aanzienlijke bezorgdheid binnen de crypto gemeenschap en bij financiële instellingen. De verplichting om crypto-bezit als passiva te rapporteren, maakt het voor banken minder aantrekkelijk om deze diensten aan te bieden. Dit kan de groei en adoptie van crypto zoals bitcoin (BTC) aanzienlijk belemmeren.

De ABA benadrukt in haar brief dat het voorkómen dat gereguleerde banken op grote schaal crypto veiligstellen, schadelijk is voor investeerders en het financiële systeem.

Verrassende steun van de bankenlobby voor crypto

Het standpunt van de ABA is verrassend voor velen binnen de crypto-industrie, vooral omdat de groep eerder samenwerkte met senator Elizabeth Warren om anti-crypto wetgeving op te stellen.

In een video die in december 2023 opdook, gaf senator Roger Marshall toe dat hij en Elizabeth Warren de hulp van de ABA hadden ingeroepen bij het opstellen van de Digital Asset Anti-Money Laundering Act.

Zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat hebben gestemd voor de intrekking van de SAB 121 richtlijnen. President Biden gebruikte echter zijn vetorecht om te voorkomen dat deze richtlijnen zouden worden opgeheven. Het besluit van Biden, dat door velen als controversieel wordt gezien, benadrukt de verdeeldheid binnen de Amerikaanse overheid over de regulering van digitale activa en de rol van banken hierin.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Cryptobedrijf wint beruchte rechtszaak, SEC moet miljoenen terugbetalen
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie