Roy van Krieken Roy van Krieken
17/09/2022 14:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/09/2022 14:11

Binance CEO steunt Amerikaanse plannen voor regulatie

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance y CZ de nuevo en el punto de mira: demanda de $1.000 millones

De CEO van de grootste crypto exchange ter wereld Binance, Changpeng Zhao (CZ), sprak vandaag zijn steun uit voor het rapport dat het Amerikaanse Witte Huis gisteren publiceerde. Hierin werd gesproken over mogelijke ideeën om de crypto industrie te reguleren, en blijkbaar ziet de Binance CEO wel heil in deze plannen.

Cryptonetwerk Hedgey Finance getroffen door miljoenenhack
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Amerikaanse crypto regulatie

President Joe Biden en zijn regering proberen al langer om eindelijk de crypto industrie netjes te reguleren. Om dit daadwerkelijk van de grond te krijgen blijkt echter nog niet mee te vallen. Gisteren publiceerde het Witte Huis een erg uitgebreid rapport waarin zij bepaalde manieren om een regelgevend kader van de grond te krijgen voor de hele industrie uiteenzetten.

Regulatie is voor veel crypto investeerders een abstract of zelfs beangstigend onderwerp. Bij regulatie wordt in veel gevallen namelijk direct aan een verbod of het beperken van de mogelijkheden van crypto gedacht. Dit is in de praktijk echter vaak wat overdreven.

Advertentie

CZ steunt regulatie

Changpeng Zhao is enthousiast over het rapport dat werd gedeeld. Volgens hem is het erg goed om te zien dat de Amerikaanse overheid stappen in de goede richting neemt. Als de Amerikaanse overheid regulatie op de correctie manier aanpakt, dan kan dit volgens CZ veel voordelen brengen voor investeerders over de hele wereld.

“De juiste aanpak zal consumenten en markten helpen beschermen en verantwoorde innovatie stimuleren… De overheidsbrede aanpak van de VS van crypto regulering zal de broodnodige consistentie en duidelijkheid brengen ten opzichte van de huidige lappendeken van wetten en regels van de staten die deze ruimte beheersen. “

CZ was in het bijzonder lovend over de focus op consumentenbescherming, fraude en financiële criminaliteit en zei dat Binance de kans om samen te werken met regelgevers omarmt.

Gebrek aan regulatie betekent onzekerheid

Op dit moment is er geen sprake van een overkoepelend, duidelijk stelsel van regels waar de crypto industrie zich aan moet houden. Dat betekent dat bedrijven en consumenten hun gang kunnen gaan, maar ook dat er onzekerheid bestaat bij instituties die nog twijfelen om te investeren. Mocht deze onzekerheid worden weggenomen dan bestaat de kans dat we een grote sprong in de adoptie van cryptocurrencies zullen gaan zien.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie