Simon Bosch Simon Bosch
29/01/2024 10:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/01/2024 10:31

Binance oprichter biedt miljarden om alsnog de VS te verlaten

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Aplazada inesperadamente la vista penal del fundador de Binance

Foto: Koshiro K/Shutterstock

De voormalig CEO van Binance, Changpeng Zhao, ook wel bekend als ‘CZ’, is afgelopen zomer aangeklaagd door de Amerikaanse overheid, net als zijn bedrijven Binance en Binance.US.

CZ wil graag naar zijn familie in het buitenland, maar hij mag van de rechter de Verenigde Staten niet verlaten terwijl hij zijn rechtszaak afwacht.

De voormalig CEO van de grootste crypto beurs ter wereld probeerde onlangs alsnog het land te verlaten door zijn enorme vermogen van miljarden als onderpand beschikbaar te stellen.

Nederlanders verdienen 135% door met AI op Bitvavo in crypto te handelen
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Miljarden van crypto CEO niet genoeg voor vertrek

Dat blijkt uit een juridisch document dat afgelopen week is ingediend bij de rechtbank van de staat Washington. Zhao’s advocaten verklaren dat CZ in december de rechter al vroeg om naar Abu Dhabi te vliegen. Zijn kind ligt namelijk in het ziekenhuis en moet geopereerd worden.

De rechter heeft echter toen laten weten dat hij ook vanwege die reden niet naar het buitenland mag vliegen. Volgens de nieuwe documenten stelde de ex-topman zelfs voor om zijn Binance-aandeel ter waarde van maar liefst 4,5 miljard dollar aan te bieden als onderpand, zodat hij toch de VS kan verlaten.

Toch heeft de rechter dit niet geaccepteerd. De waardering van zijn aandeel van 4,5 miljard dollar zou zijn gebaseerd op een financieringsronde twee jaar geleden.

Advertentie

Binance CEO Changpeng Zhao moet rechtszaak afwachten

Afgelopen november kozen Binance en het Amerikaanse Ministerie van Justitie voor een schikking, wat inhield dat Binance een boete van 4,3 miljard Amerikaanse dollar moest betalen en dat Zhao zijn functie als CEO van Binance af moest staan. Ook mag het bedrijf zijn diensten niet meer aanbieden in de Verenigde Staten.

De voormalige topman bekende in november schuld voor het niet aanhouden van de juiste anti-witwasmaatregelen. De boete en het aftreden zijn al bekende aspecten van de schikking, maar de zaak moet nog wel afgerond worden. Omdat hij een ‘enorm vermogen in het buitenland heeft’ mag hij het land van de rechter niet verlaten. Toch vond het Amerikaanse Openbaar Ministerie nog dat hij ondanks dit aspect niet vluchtgevaarlijk was. Voor de rechter is dit klaarblijkelijk niet genoeg, net als de enorme borg.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie