Timo Bult Timo Bult
18/02/2021 10:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/02/2021 10:44

Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) nu officieel geaccepteerd voor belasting in Zug, hoe werkt het?

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) nu officieel geaccepteerd voor belasting in Zug, hoe werkt het

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het Zwitserse Kanton Zug accepteert sinds kort belastingbetalingen in bitcoin (BTC) en ethereum (ETH)! Steeds meer mensen bezitten crypto en de mogelijkheid om met crypto belasting te betalen komt dan ook als een welkome ontwikkeling. Dat Zug als een van de eersten deze stap zet is niet zo gek, Zug wordt namelijk ook wel de Crypto Valley genoemd.
Zug is een kanton in het midden van Zwitserland. Het staat bekend om zijn lage belastingen en de vele blockchain– en crypto-bedrijven die er gevestigd zijn. Het heeft in de afgelopen jaren de bijnaam Crypto Valley gekregen, afgeleid van Silicon Valley in de Verenigde Staten.
Afgelopen september werd al aangekondigd dat het kanton belastingbetalingen in bitcoin en ethereum zal gaan accepteren. Sinds kort is die mogelijkheid er, zo blijkt uit een officiële aankondiging van het Kanton Zug. Maar hoe werkt het betalen van belasting met crypto?
In een uitlegvideo is te zien dat men simpelweg met een crypto-wallet een QR-code kan scannen. Hierna kan de belastingbetaler direct belasting afdragen aan Zug. Inwoners kunnen maximaal 100.000 CHF, of iets meer dan €90.000, aan belasting betalen met crypto.

Zwitserland staat erom bekend een vooruitstrevend land te zijn wat betreft crypto en blockchain. Zoals gezegd zijn zeer veel blockchain-bedrijven in Zug gevestigd. In 2018 werd daarnaast ’s werelds eerste crypto exchange-traded product (ETP) goedgekeurd.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie