Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) ETF supporter binnen SEC Hester Peirce mag tot 2025 aanblijven als commissielid

Hester Peirce, ook wel bekend als de ‘Crypto Mom,’ is geselecteerd voor een tweede termijn als lid van de Securities and Exchange Commission (SEC). Peirce is bekend van haar positieve houding ten opzichte van cryptocurrencies met in het bijzonder bitcoin (BTC).

Uit een persverklaring van het Witte Huis blijkt dat Peirce ook voor de komende termijn mag dienen als toezichthouder. Mocht het Senaat de genomineerde leden goedkeuren, wat vrijwel zeker zal gebeuren, dan mag Pierce haar werkzaamheden tot 2025 voortzetten. Haar eerste termijn is vandaag ten einde gekomen.

- Advertentie -

Het nieuws kan als positief worden beschouwd aangezien Peirce een van de weinige commissieleden is die voorstander is van een bitcoin-exchange traded fund (ETF). In het verleden heeft de SEC dergelijke aanvragen al meerdere keren afgekeurd. Nog geen enkele bitcoin-ETF is goedgekeurd.

Een goedkeuring van zo’n fonds zou naar verwachting een positieve stimulans voor bitcoin kunnen betekenen. Dergelijke fondsen maken het vooral voor institutionele investeerder makkelijk om in bitcoin te investeren. Terwijl de SEC de aanvragen dus heeft afgekeurd, was Peirce de enige die aangaf dat de tijd rijp is voor een bitcoin-ETF.

Dankzij haar klaarblijkelijke steun voor bitcoin en de crypto-sector kreeg Peirce de bijnaam Crypto Mom, in het Nederlands “Cryptomoeder.” Peirce heeft nu dus tot 2025 de tijd om de rest van de leden te overtuigen van het feit dat een bitcoin-ETF een goed idee is.

In september 2019 zei Peirce nog dat de toekomst van crypto wellicht in Azië ligt en niet in de VS. Doordat de regelgeving in de VS achterblijft ten opzichte van Azië zouden de VS achterop raken, zei ook Ripple CEO Brad Garlinghouse onlangs.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.405,08 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.405,08 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...