Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

SEC Commissielid Hester Peirce: Toekomst crypto wellicht in Azië en niet de VS

Hester Peirce, commissielid van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), zegt dat de toekomst van cryptocurrency wellicht in Azië en niet de Verenigde Staten ligt. Ze zegt dat in een interview met blockchain-platform Long Hash, gepubliceerd op 18 september.

Hester Peirce, bekend als de “crypto mom,” bezocht Singapore begin deze zomer. In het interview wordt haar de vraag gesteld hoe het land vergelijkt met de Verenigde Staten als het om crypto gaat:

Hier in Singapore is er een veel opener houding van de toezichthouders om te proberen het gesprek aan te gaan met de mensen uit de gemeenschap.

- Advertentie -

Aldus Peirce. Hoewel er delen van Azië zijn die streng optreden tegen de cryptocurrency-markt en vooral tegen initial coin offerings (ICO’s), zijn en er ook delen van Azië zoals Singapore die juist voordelen bieden tegenover de VS als het om regulatie gaat.

Zoals Long Hash aangeeft is het aantal ICO’s in Singapore de VS vorig jaar voorbij gestegen. Tevens meldt Long Hash dat meer dan 40% van alle smart contract projecten die een ICO in 2017 en 2018 hielden zich in Signapore bevinden. Peirce zegt:

Wat ik hier van mensen [in Singapore] heb gehoord, is dat ze de VS vermijden, en dat is consistent met wat ik heb gehoord van projecten waarmee ik in de VS heb gesproken.

[Ze zijn] ergens anders gevestigd omdat het geen zin heeft om in de VS te zijn totdat er meer duidelijkheid is.

Het is volgens Peirce deze onduidelijkheid over de regelgeving dat ervoor zorgt dat bedrijven en ICO’s vanuit de VS naar Singapore trekken. Maar het is niet alleen Singapore, de regio in het algemeen ziet cryptocurrency meer als een mogelijkheid dan een dreiging. De focus ligt minder op regulatie en meer op de vraag: “kunnen we dit implementeren?”

Peirce meldt dat het probleem in de Verenigde Staten niet zozeer is dat de regulering te streng is, maar dat het verwarrend is:

Ik denk dat [het gebrek aan] duidelijkheid het belangrijkste probleem is, omdat de meeste mensen met wie ik heb gesproken zeggen: vertel ons gewoon wat het regime is en daar werken we dan mee.

Ik maak me zorgen dat niet-advocaten en advocaten die niet doordrenkt zijn met het effectenrecht en de bijbehorende kennis, niet weten wat ze van de richtlijnen moeten maken.

Vervolgens wordt Peirce de vraag gesteld waarom het uitmaakt of de VS achterblijft in crypto:

Door ontmoetingen met mensen die in deze sector werken, van wie velen extreem slim en extreem hard werken en extreem toegewijd zijn, zou ik zeggen dat ik deze hele generatie mensen, met al dat talent, die denken over problemen op een nieuwe manier, niet wil verliezen aan een ander land.

…ik dat we er baat bij hebben om groepen echt slimme mensen te hebben die heel hard werken, binnen onze grenzen. Ik denk dat onze economie ervan profiteert en dat onze samenleving daarvan profiteert. Dus ik wil gewoon niet al die mensen wegjagen.

Vorig jaar werd een aanvraag van een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) van de Winklevoss tweeling afgewezen. Peirce liet destijds weten dat ze het er niet mee eens was. Jay Clayton, voorzitter van de SEC, zei onlangs dat de markt goed op weg is voor een goedkeuring maar dat er nog belangrijke vraagstukken openstaan. Peirce herhaalt deze in het interview:

Ik denk dat custody nu een van de grote problemen is. Dus het is custody, marktmanipulatie en dan zijn er zorgen meer in het algemeen over prijskwesties.

Toch geeft Peirce aan dat ze hoopvol is over een goedkeuring. Ook wordt Peirce gevraagd hoe zij verwacht dat de SEC om zal gaan met Facebooks aankomende cryptocurrency Libra. Ze geeft aan dat het nog te vroeg is om te zeggen hoe dat zal uitpakken, er is tot nu toe alleen maar een korte white paper over het project beschikbaar.

De SEC kondigde op 17 september aan dat CBOE BXZ de bitcoin-ETF van VanEck en SolidX heeft ingetrokken. Waarschijnlijk zien ze de kans op een goedkeuring momenteel niet hoog in en gaan ze het opnieuw op een later datum proberen. Er liggen nog wel twee andere aanvragen bij de SEC op tafel, van Bitwise Asset Management en van Wilshire Phoenix.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Hierin geeft hij aan nog steeds bullish te zijn. Nieuwsgierig naar zijn analyse? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.130,50 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.973,20 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€10.986,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.063,30 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.079,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.130,50 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.973,20 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€10.986,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.063,30 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.079,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...