Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Overheid en regulatie Bitcoin (BTC) kan binnenkort worden belast in Zuid-Korea door nieuwe wetgeving

Bitcoin (BTC) kan binnenkort worden belast in Zuid-Korea door nieuwe wetgeving

Zuid-Koreanen zullen misschien in de toekomst belasting moeten gaan betalen over de winst die zij maken tijdens het traden van crypto. Een verslag op Decrypt omschreef dat het Zuid-Koreaanse Ministerie van Strategie en Financiën een voorstel heeft gedaan over het belasten van met crypto naar fiat transacties behaalde winsten.

In een poging meer duidelijkheid te brengen aan de cryptocurrency markt, heeft het financieel toezicht van het land bedacht om winsten die gemaakt worden over digitale valuta transacties te belasten. De belasting zal ook worden geheven over tokens die verkocht worden door miningbedrijven en initial coin offerings (ICOs).

- Advertentie -

Volgens bronnen zullen de Zuid-Koreanen in juli meer informatie geven over het eventuele voorstel, gevolgd door het indienen van een belastingwijziging in september.

Veel landen heffen geen belasting over winsten die gemaakt zijn met digitale valuta handel. Frankrijk heeft in september 2019 aangegeven geen belasting te heffen over crypto-naar-crypto transacties, totdat de crypto wordt omgezet naar fiat.

Met het voorstel willen de Zuid-Koreaanse toezichthouders het crypto belastingsysteem stroomlijnen. In het rapport staat dat, mocht er verlies worden behaald op een positie, dit wordt uitgesloten van belastingplicht. Deze regeling zal zowel gelden voor buitenlandse ingezetenen als Zuid-Koreaanse staatsburgers.

Toch is niet iedereen even tevreden met deze eventuele veranderingen. Seung-Young Jeong, een onderzoeker bij de Korea Local Tax Institute had het volgende erover te zeggen:

“Als je een P2P-transactie doet zonder via een beurs te gaan, bestaat de mogelijkheid om belasting te vermijden.”

Hij voegde hieraan toe:

“Zelfs met IP-tracking, als er een groot aantal doelen zijn, zullen de administratieve kosten toenemen en zal het moeilijk zijn om deze elke dag te volgen.”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.313,07 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.200,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.268,76 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.271,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.279,91 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

0
Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot 18 mei zat er maar liefst voor $20 miljard aan marktorders in die weekly candle. Als we de week daarna kijken zitten we op $14...