Rico Engelbarts
31/05/2020 06:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2020 06:05

Bitcoin (BTC) kan binnenkort worden belast in Zuid-Korea door nieuwe wetgeving

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoin (BTC) kan binnenkort worden belast in Zuid-Korea door nieuwe wetgeving

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Zuid-Koreanen zullen misschien in de toekomst belasting moeten gaan betalen over de winst die zij maken tijdens het traden van crypto. Een verslag op Decrypt omschreef dat het Zuid-Koreaanse Ministerie van Strategie en Financiën een voorstel heeft gedaan over het belasten van met crypto naar fiat transacties behaalde winsten.
In een poging meer duidelijkheid te brengen aan de cryptocurrency markt, heeft het financieel toezicht van het land bedacht om winsten die gemaakt worden over digitale valuta transacties te belasten. De belasting zal ook worden geheven over tokens die verkocht worden door miningbedrijven en initial coin offerings (ICOs).
Volgens bronnen zullen de Zuid-Koreanen in juli meer informatie geven over het eventuele voorstel, gevolgd door het indienen van een belastingwijziging in september.
Veel landen heffen geen belasting over winsten die gemaakt zijn met digitale valuta handel. Frankrijk heeft in september 2019 aangegeven geen belasting te heffen over crypto-naar-crypto transacties, totdat de crypto wordt omgezet naar fiat.
Met het voorstel willen de Zuid-Koreaanse toezichthouders het crypto belastingsysteem stroomlijnen. In het rapport staat dat, mocht er verlies worden behaald op een positie, dit wordt uitgesloten van belastingplicht. Deze regeling zal zowel gelden voor buitenlandse ingezetenen als Zuid-Koreaanse staatsburgers.
Toch is niet iedereen even tevreden met deze eventuele veranderingen. Seung-Young Jeong, een onderzoeker bij de Korea Local Tax Institute had het volgende erover te zeggen:

“Als je een P2P-transactie doet zonder via een beurs te gaan, bestaat de mogelijkheid om belasting te vermijden.”

Hij voegde hieraan toe:

“Zelfs met IP-tracking, als er een groot aantal doelen zijn, zullen de administratieve kosten toenemen en zal het moeilijk zijn om deze elke dag te volgen.”

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie