Kevin Schijven Kevin Schijven
10/12/2020 14:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/12/2020 14:14

Bitcoin (BTC) opslagdiensten BitPay en Paxos vragen nationale bankvergunning aan in de VS

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) opslagdiensten BitPay en Paxos vragen nationale bankvergunning aan in de VS

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nog twee Amerikaanse cryptocurrency bedrijven vragen een zogeheten bank charter, of bankvergunning, aan bij de Amerikaanse overheid.
Bitcoin (BTC) betaalbedrijf BitPay en stablecoin ontwikkelaar Paxos hebben beide een aanvraag ingediend bij de Office of the Comptroller of the Currency (OCC) om een zogenaamde National Trust Bank (NTB) te openen.
Een NTB is een Amerikaanse nationale bank die voornamelijk actief is in fiduciaire producten en diensten. Ze zijn gericht op beperkte doeleinden die verbonden zijn aan vertrouwenseigenschappen als vermogensbeheer en bewaring.
Mochten de aanvragen goedgekeurd worden dan zou Paxos de ‘Paxos General Trust’ openen en BitPay de ‘BitPay National Trust Bank.’ Ze zouden samen met Anchorage, die enkele weken geleden ook een dergelijke aanvraag indiende, de eerste Amerikaanse opslagdiensten van digitale valuta zijn die op zowel staats- als federaal niveau gereguleerd worden.

We zijn enthousiast over de voordelen die een nationaal charter van de Trust Bank kan bieden voor ons bedrijf, onze activiteiten en klantenservice. Het is onze missie om de infrastructuur van de financiële markten te moderniseren en de verplaatsing van activa op elk moment op een betrouwbare manier mogelijk te maken. Een nationaal charter van de Trust Bank zou ons helpen ons doel te realiseren door ons in staat te stellen klanten in het hele land op de meest efficiënte manier te bedienen.

Aldus Paxos over de aanvraag in een persbericht. In september ontving cryptocurrency-exchange Kraken als eerste crypto-bedrijf een bankvergunning van de Amerikaanse overheid. Kort daarna volgde Avanti. Beide vergunningen waren op staatsniveau en dus niet op nationaal niveau zoals de bovenstaande aanvragen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie