Erik Juffermans Erik Juffermans
26/04/2023 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/04/2023 16:15

Britse toezichthouder zoekt hulp vanuit de crypto sector

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Britse toezichthouder zoekt hulp vanuit de crypto sector

Foto: Thaninee Chuensomchit/Shutterstock

Nadat het Europese Parlement vorige week de MiCa crypto wet aannam, lijkt ook het Verenigd Koninkrijk snel wetgevende duidelijkheid te willen verschaffen. De Britse financiële waakhond, the Financial Conduct Authority (FCA), geeft aan samen te willen werken met crypto bedrijven. 

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Britse FCA wil samenwerken met crypto sector

Op dinsdag gaf de voorzitter van de FCA, Sarah Pritchard, aan dat de toezichthouder de input van crypto bedrijven nodig heeft in de ontwikkeling van nieuwe crypto regelgeving voor het Verenigd Koninkrijk.

“We willen de input van de industrie om er zeker van te zijn dat het toekomstige wetgevende regime voor crypto assets goed uitvoeren. Laten we samenwerken om de regels en regulaties te bepalen om markten, consumenten en bedrijven te helpen wanneer crypto de transitie maakt van niche naar mainstream.”

Aldus Pritchard. Waar toezichthouders in de Verenigde Staten de crypto sector de grond in lijken te willen drukken, is de FCA een stuk optimistischer. 

“Crypto assets en blockchain [technologie] bieden kansen voor meer efficiënte en innovatieve financiële diensten en producten.”

Europa maakt grote stappen

Zoals gezegd nam het Europese Parlement vorige week de MiCa crypto wet al aan, en zet daarmee een grote stap naar een duidelijk wetgevend kader voor de Europese crypto sector. De Europese Unie kreeg lof vanuit het Verenigd Koninkrijk voor deze belangrijke mijlpaal. Ook gaf een Britse wetgever al aan de MiCa wet mogelijk als voorbeeld voor de Britse crypto wet te kunnen gebruiken.

Opvallend genoeg heeft de EU andere jurisdicties aangespoord om in de voetstappen van de EU te treden, en MiCa als voorbeeld te gebruiken. Het doel is om een “globale verdediging” te realiseren. In een debat op 19 april meende leden van het Europese Parlement dat de MiCa wet een einde zal maken aan “het wilde westen” dat de crypto sector momenteel is volgens hen. Ook zal het vertrouwen worden hersteld dat de crypto sector heeft verloren na de neerval van crypto exchange FTX.

Al met al mag er met voorzichtig optimisme vooruit gekeken worden naar de crypto-ontwikkeling op het Europese continent. Waar regulatie voorheen werd gezien als ongewenst voor de crypto sector, lijkt regulatie misschien zo slecht nog niet. De situatie in de Verenigde Staten toont aan hoe het alternatief, een strijd tussen toezichthouders en industrie, desastreuze gevolgen kan hebben.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie