Kevin Schijven Kevin Schijven
17/07/2019 10:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/07/2019 10:05

Canadese stad laat inwoners vastgoedbelasting met bitcoin (BTC) betalen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
canadese_stad_laat_inwoners_vastgoedbelasting_met_Bitcoin_BTC_betalen

Coinberry, een Canadese cryptocurrency exchange, is onderhandelingen begonnen met de Canadese stad Richmond Hill over het implementeren van de mogelijkheid om vastgoedbelasting met bitcoin (BTC) te betalen. Dat blijkt uit een persbericht gepubliceerd op 15 juli.
Het stadsbestuur van Richmond Hill heeft op 10 juli voor een overeenkomst met Coinberry gestemd. Richmond Hill is de tweede Canadese stad die de mogelijkheid om vastgoedbelasting met bitcoin te betalen wil gaan aanbieden. Coinberry is een paar maanden geleden al een dergelijke partnerschap met de nabijgelegen stad Innisfil aangegaan.

Wij geloven dat de vraag naar een optie om te betalen met digitale valuta’s de komende jaren alleen maar zal groeien, vooral onder millennials. Onze Raad was op de hoogte van Coinberry’s succesvolle implementatie van een digitale betaalservice met de stad Innisfil, en aangezien er geen kosten en geen risico’s waren voor de stad Richmond Hill om hetzelfde te doen, maakte dat de beslissing voor ons een stuk gemakkelijker.

Aldus Joe Di Paola, locoburgemeester van Richmond Hill. Andrei Poliakov, CEO en mede-oprichter van Coinberry, laat weten blij te zijn met de samenwerking:

We zijn erg blij met het aangaan van een samenwerking met onze tweede Canadese gemeente. Leiders van overheids- en bedrijfsorganisaties realiseren zich dat ze, met de juiste partners, kunnen innoveren met blockchain en digitale valuta. We zijn verheugd om te werken aan aanvullende innovatieve oplossingen met toonaangevende zakelijke en gemeentelijke partners en we hebben een aantal zeer opwindende initiatieven die we de komende maanden zullen aankondigen.

Zodra de onderhandelingen zijn afgerond zal er gekeken worden of het implementeren van vastgoedbelasting met bitcoin ook daadwerkelijk technisch haalbaar is. Daar heeft Coinberry en het gemeentelijke bestuur een aantal maanden de tijd voor. Ze komen pas eind september weer bijeen.
Begin vorige maand gaf de Canadese regering een officieel concept voor nieuwe regels voor cryptocurrency exchanges vrij dat gericht is op know your customer (KYC) en anti-money laundering (AML) regels.
Eerder dit jaar kwam naar buiten dat de Canadese cryptocurrency exchange QuadrigaCX plotseling zijn deuren moest sluiten. De eigenaar van de exchange was vorig jaar onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen. Hij had als enige persoon toegang tot de cold storage wallets van de exchange en nam de private keys mee het graf in. Daardoor kon de exchange zo’n $200 miljoen, die het zijn gebruikers schuldig is, niet uitbetalen. Onlangs bleek dat de voormalig CEO de cryptocurrency van klanten gebruikt had om mee te investeren.
Ben je benieuwd naar wat de bitcoin-koers gaat doen? Crypto Insider David, onze eigen analist, heeft zijn gedachtengang weer in zijn wekelijkse column verwerkt. Zijn laatste analyse kan je hier vinden!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie