Sander van Rijn Sander van Rijn
08/12/2023 14:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/12/2023 08:03

Crypto in klimaatstrijd, klimaattop onthult veelbelovende projecten

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto in klimaatstrijd, klimaattop onthuld veelbelovende projecten

Foto: rafapress/Shutterstock

Dit jaar staat Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) centraal voor de klimaattop van de Verenigde Naties. Op deze belangrijke VN-klimaatconferentie komen wereldleiders, milieudeskundigen en maatschappelijke organisaties samen om te praten over het klimaat.

COP28, de achtentwintigste editie van de Conference of the Parties, trekt dit jaar veelbelovende projecten aan met betrekking tot blockchaintechnologie. Verschillende blockchain-projecten presenteren hier hun nieuwste ideeën om bij te dragen aan de strijd tegen klimaatverandering.

In het Expo City-gebouw bespreken organisaties de transformatie van afvalbeheer tot het volgen van koolstofmissies met behulp van blockchain.

Cryptobeurs Binance lokt memecoin makers met prijzenpot van $1 miljoen
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

VN lanceert nieuw platform voor de evolutie van CO2-markten

Tijdens de klimaatconferentie kondigde de Verenigde Naties een bijzonder project aan voor het transformeren van de huidige koolstofmarkten. Hierin werkt de wereldorganisatie samen met de HBAR Foundation en Envision Blockchain aan een reeks nieuwe gedecentraliseerde technologieën.

Deze krachtige bundel van wereldverbeterende organisaties introduceerde die dag het open-source platform ‘Managed Guardian Service’. Dit platform, gebouwd op het netwerk van Hedera Hashgraph (HBAR), ondersteunt de evolutie van CO2-markten met behulp van blockchaintechnologie.

Op 7 december kondigde drie andere organisaties een project aan dat gebruikmaakt van het open-source Guardian-platform van de VN. Het team, bestaande uit Allcot IO, het Carbon Opportunities Fund en Tolam Earth, werkt hierin aan de creatie van digitaal koolstofkrediet.

Dit project, aangedreven door het gedistribueerde grootboeknetwerk van Hedera, werkt aan het stimuleren van de transparantie voor klimaatfinanciering. Met deze digitale koolstofkredieten verzamelt het project controleerbaar bewijs om te verifiëren of projecten hun milieuverplichtingen voldoen.

Advertentie

KuCoin doneert op COP28 in totaal $100.000 aan goede doeleinden

Ook de cryptobeurs KuCoin neemt deel aan de COP28 klimaattop om hun bijdrage aan de strijd tegen klimaatverandering te presenteren. Het crypto handelsplatform doneerde in totaal 100.000 dollar aan diverse projecten die klimaatbescherming op een duurzame manier stimuleren.

KuCoin schonk grote bedragen aan projecten als de Global CSR Foundation, de American Medical Women’s Association (AMWA) en het African Children’s Solar Lamp Project. Deze fondsen worden ingezet voor verschillende humanitaire projecten en groene doeleinden zoals het leveren van zonne-energielampen in Afrika.

Ook na de COP28 klimaattop blijven talloze bedrijven zich inzetten tegen klimaatverandering. De DLT Science Foundation (DSF) kondigde een virtuele hackathon van 12 weken aan. Deze hackathon begint op 8 januari en staat in het teken van creatieve oplossingen voor een duurzamere toekomst.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie