Roy van Krieken Roy van Krieken
08/12/2023 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/12/2023 14:43

Crypto is een existentiële dreiging voor Amerika claimt senator in tirade

Bitcoin-BTC
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
warren-anti-crypto

Foto: Shutterstock/David Garcia

Het is niet de eerste keer, maar Amerikaanse senator Elizabeth Warren heeft zich enorm negatief uitgelaten over crypto. Warren beschuldigt crypto dit keer ervan een nieuwe existentiële dreiging te vormen voor Amerika.

Crypto kan Biden alsnog de winst op Trump bezorgen, zegt belangengroep
Crypto kan Biden alsnog de winst op Trump bezorgen, zegt belangengroep

De kritiek op crypto van Warren en Dimon

Elizabeth Warren, al langere tijd natuurlijk bekend om haar anti-crypto standpunten, beweerde op CNBC’s Squawk Box dat cryptovaluta zoals bitcoin (BTC) gebruikt worden voor terrorismefinanciering en drugshandel. Jamie Dimon van JPMorgan liet eerder deze week tijdens een Senaatszitting ook al  weten te geloven dat de enige echte toepassing voor crypto criminele activiteiten zijn. Deze uitspraken, hoewel controversieel, hebben de aandacht gekregen van de crypto gemeenschap.

“Er is een nieuwe dreiging – het is crypto en het wordt gebruikt voor de financiering van terrorisme en het wordt gebruikt voor drugshandel. We kunnen niet toestaan dat dit zo doorgaat.”, zei Warren op CNBC.

Ondanks de beweringen van Warren en Dimon, tonen on-chain analyses van Chainalysis echter aan dat minder dan 0,2% van de crypto-transacties gebruikt wordt voor illegale financiering. Deze gegevens suggereren dat het overgrote deel van de crypto-activiteiten legitiem is. De focus op crypto als een voertuig voor criminele activiteiten lijkt dus overdreven.

Advertentie

Impact op de cryptomarkt

Toch hebben de uitspraken van deze invloedrijke figuren een impact op de perceptie van crypto. Warren is een prominente senator in de Verenigde Staten en Dimon is CEO van de allergrootste investeringsbank ter wereld. Dat betekent dat zij ongetwijfeld een vinger in de pap hebben.

Gelukkig blijft de cryptomarkt veerkrachtig. Bitcoin lijkt zich weinig van de heftige kritiek aan te trekken en de rally die een tijdje terug ingezet werd lijkt nog altijd in volle gang te zijn.

Crypto regulatie

Het debat over de rol van crypto in de financiële wereld is nog lang niet beslecht. Terwijl sommige beleidsmakers en bankiers zich tegen cryptocurrencies keren, blijft de technologie zich ontwikkelen en een groeiend aantal investeerders en gebruikers aantrekken. De toekomst van crypto lijkt, ondanks de tegenwind, veelbelovend.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie