Roy van Krieken Roy van Krieken
08/12/2023 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/12/2023 14:43

Crypto is een existentiële dreiging voor Amerika claimt senator in tirade

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
warren-anti-crypto

Foto: Shutterstock/David Garcia

Het is niet de eerste keer, maar Amerikaanse senator Elizabeth Warren heeft zich enorm negatief uitgelaten over crypto. Warren beschuldigt crypto dit keer ervan een nieuwe existentiële dreiging te vormen voor Amerika.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

De kritiek op crypto van Warren en Dimon

Elizabeth Warren, al langere tijd natuurlijk bekend om haar anti-crypto standpunten, beweerde op CNBC’s Squawk Box dat cryptovaluta zoals bitcoin (BTC) gebruikt worden voor terrorismefinanciering en drugshandel. Jamie Dimon van JPMorgan liet eerder deze week tijdens een Senaatszitting ook al  weten te geloven dat de enige echte toepassing voor crypto criminele activiteiten zijn. Deze uitspraken, hoewel controversieel, hebben de aandacht gekregen van de crypto gemeenschap.

“Er is een nieuwe dreiging – het is crypto en het wordt gebruikt voor de financiering van terrorisme en het wordt gebruikt voor drugshandel. We kunnen niet toestaan dat dit zo doorgaat.”, zei Warren op CNBC.

Ondanks de beweringen van Warren en Dimon, tonen on-chain analyses van Chainalysis echter aan dat minder dan 0,2% van de crypto-transacties gebruikt wordt voor illegale financiering. Deze gegevens suggereren dat het overgrote deel van de crypto-activiteiten legitiem is. De focus op crypto als een voertuig voor criminele activiteiten lijkt dus overdreven.

Advertentie

Impact op de cryptomarkt

Toch hebben de uitspraken van deze invloedrijke figuren een impact op de perceptie van crypto. Warren is een prominente senator in de Verenigde Staten en Dimon is CEO van de allergrootste investeringsbank ter wereld. Dat betekent dat zij ongetwijfeld een vinger in de pap hebben.

Gelukkig blijft de cryptomarkt veerkrachtig. Bitcoin lijkt zich weinig van de heftige kritiek aan te trekken en de rally die een tijdje terug ingezet werd lijkt nog altijd in volle gang te zijn.

Crypto regulatie

Het debat over de rol van crypto in de financiële wereld is nog lang niet beslecht. Terwijl sommige beleidsmakers en bankiers zich tegen cryptocurrencies keren, blijft de technologie zich ontwikkelen en een groeiend aantal investeerders en gebruikers aantrekken. De toekomst van crypto lijkt, ondanks de tegenwind, veelbelovend.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie