Kevin Schijven Kevin Schijven
11/12/2019 18:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/12/2019 18:20

Drie Amerikanen opgepakt voor fraude van $722 miljoen omtrent bitcoin (BTC) bedrijf BitClub

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Drie Amerikanen opgepakt voor fraude van $722 miljoen omtrent bitcoin (BTC) bedrijf BitClub

Een drietal is opgepakt in de Verenigde Staten omtrent ponzifraude. De eigenaren van cryptocurrency-bedrijf BitClub zouden $722 miljoen gefraudeerd hebben van investeerders. Dat blijkt uit een document van de openbaar aanklager van New Jersey, gepubliceerd op 10 december.
BitClub Network, dat sinds 2014 operationeel was, vroeg om investeringen van mensen in ruil voor een aandeel in bitcoin (BTC) mining pools. Tevens boden ze dat aan in ruil voor het aantrekken van nieuwe klanten. De verdachten beloofden hoge rendementen en gebruikte valse data om de investeerders te misleiden.
Paul Delacourt, assistent-directeur bij de FBI van Los Angeles, zegt:

Degenen die vandaag zijn gearresteerd, worden ervan beschuldigd uitgebreide tactieken in te zetten om duizenden slachtoffers te lokken met beloften van grote rendementen op hun investeringen in een bitcoin-miningpool, een geavanceerde methode om winst te maken op cryptocurrency,

De beklaagden zouden honderden miljoenen dollars hebben verdiend door gedurende meerdere jaren nieuwe investeerders te blijven werven terwijl ze het geld van de slachtoffers rijkelijk uitgeven.

De eerste twee verdachten, Matthew Goettsche en Jobadiah Weeks worden aangeklaagd voor fraude met een maximale celstraf van 20 jaar. De derde verdachte, Joseph Abel, wordt aangeklaagd voor vijf jaar cel.
Volgens het document beschreven de verdachten hun eigen bedrijf als “het meest transparante bedrijf dat de wereld ooit gezien heeft,” dat het “te groot is om te falen” en dat ze zelf “RAF (rich as fuck) met zullen pensioen gaan.” De verdachten beschreven ook hun klanten als “dom” en “schapen” en zeiden dat het bedrijf werd “gebouwd op de ruggen van idioten.” Officier van justitie Craig Carpenito zegt:

Wat ze naar verluidt deden, is niets meer dan een moderne, hightech Ponzifraude, waarmee ze slachtoffers voor honderden miljoenen dollars hebben opgelicht

Vorige week werden nog 24 Chinezen opgepakt omtrent een bitcoin scam vanuit callcenters in Bangkok, Thailand.
Onze technisch analist David van Ineveld heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse online staan. Zijn advies: Hold your fire! Lees in zijn nieuwste analyse waarom!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie