Simon Bosch Simon Bosch
08/12/2023 12:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/12/2023 11:32

Een van ‘s werelds grootste crypto exchanges krijgt forse waarschuwing

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Een van ‘s werelds grootste crypto exchanges krijgt forse waarschuwing

Foto: George Khelashvili/Shutterstock

Er zijn maar weinig crypto-bedrijven die geen negatieve ervaringen hebben met regulerende instanties – of dat nou terecht is of niet. Bij  crypto exchange Poloniex was het vooralsnog vrij rustig, maar afgelopen is daar verandering in gekomen. De cryptobeurs heeft een waarschuwing gekregen van de Financial Conduct Authority (FCA) van het Verenigd Koninkrijk.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Poloniex krijgt waarschuwing

Dat blijkt uit een bericht van de FCA. Poloniex biedt in het Verenigd Koninkrijk zijn diensten aan klanten aan terwijl het niet geregistreerd is in het land als een financiële dienstverlener. De FCA heeft Poloniex daarom op een waarschuwingenlijst geplaatst.

De beurswaakhond constateert dat klanten van het bedrijf niet in aanmerking komen voor contact met de Financial Ombudsman van het VK als ze via Poloniex handelen. Ook zul je dan niet beschermd zijn door de Financial Services Compensation Scheme (FSCS), wat betekent dat je niet je geld terug kunt krijgen als je het op Poloniex onterecht verliest. Hier heb je als inwoner van het Verenigd Koninkrijk wél recht op als je geld stalt bij een bedrijf dat zich wel heeft ingeschreven bij de FCA.

Advertentie

Justin Suns crypto exchange gehackt

Poloniex was de afgelopen tijd niet zoveel in het nieuws als het gaat om regulatie. Maar het bedrijf is de afgelopen twee maanden wel maar liefst vier keer gehackt. Begin november leed het een schade van 114 miljoen dollar. Justin Sun, de medeoprichter van het bedrijf, kondigde eind november aan dat klanten die geld hebben verloren in de hacks volledig vergoed zullen worden.

De crypto-magnaat is ook de medeoprichter van Huobi, een ander handelsplatform dat sinds september is omgedoopt tot ‘HTX’. Ook dit platform is gehackt, alhoewel de verloren bedragen kleiner waren. Poloniex is één van de grotere en ook één van de oudste exchanges ter wereld. Het bedrijf is al actief sinds 2014. Met Huobi ging het vóór de naamsverandering ook al minder goed.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie