Sander van Rijn Sander van Rijn
22/09/2023 10:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/09/2023 10:00

eToro verwerft cruciale crypto vergunning voor Europa

Nieuws
eToro verwerft cruciale crypto vergunning voor Europa

Foto: Postmodern Studio/Shutterstock

eToro, een bekend handels- en beleggingsplatform, breidt zijn crypto dienstverlening in Europa uit. Het handelsplatform heeft een belangrijke Europese vergunning ontvangen door zich te registeren in Cyprus.

Het bedrijf maakt bekend dat het zich heeft geregistreerd als een Crypto Asset Service Provider (CASP) bij de Securities and Exchange Commission van Cyprus (CySEC). Een CASP-registratie is essentieel voor Europese crypto-dienstverleners. Het geeft e-Toro een officiële goedkeuring om diensten voor crypto aan te bieden binnen de Europese Unie (EU).

Het moment van de goedkeuring komt als geroepen voor de Europese crypto beurs. De EU zal naar verwachting de Market in Crypto Assets Regulation (MiCA) in december 2024 gaan implementeren. Crypto-gerelateerde bedrijven moeten vanaf de implementatie voldoen aan de MiCA-regelgeving.

Leuk nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Europese crypto registratie

Dr. Hedva Ber, plaatsvervangend CEO bij eToro, benadrukt het belang van deze registratie:

“Deze registratie geeft aan dat we 100% klaar zijn om een nieuw tijdperk voor crypto te omarmen zodra MiCA volgend jaar van kracht wordt.

Europa is een enorm belangrijke regio voor eToro, het is waar de meerderheid van onze gebruikers is gevestigd, en we willen Europese beleggers directe toegang blijven bieden tot een breed scala aan crypto-activa als onderdeel van een gediversifieerde portefeuille.”

De registratie als een CASP moet het bedrijf machtigen om gereguleerde crypto-diensten aan te bieden in Europa vanuit een enkele entiteit, bekend als eToro Europe Digital Asset. De registratie gaat van kracht zodra ook de MiCA wetgeving van kracht gaat in december 2024.

Advertisement

eToro breidt zijn crypto diensten uit

eToro heeft recent ook andere belangrijke en vergelijkbare registraties ontvangen voor crypto in de EU. Deze registraties variëren afhankelijk van de rechtsgebieden waarin eToro actief is. Twee belangrijke regionale registraties werden uitgegeven door de Bank of Spain en de Autorité des Marchés Financiers in Frankrijk.

Vorig jaar haalde eToro nog de krantenkoppen door een samenwerking met Twitter aan te kondigen. Het handelsplatform biedt naar verluid een helpende hand bij het lanceren van de crypto- en aandelenhandel op het sociale mediaplatform. eToro biedt daarnaast ook ‘sociale’ handelsfuncties aan waarmee je andere handelaren kunt volgen en hun strategieën kunt kopiëren.


eToro is een multi-asset beleggingsplatform. De waarde van je beleggingen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal is in gevaar.

74% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen.

Cryptoasset beleggen is zeer volatiel en ongereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en geeft geen verklaring en aanvaardt geen aansprakelijkheid met betrekking tot de juistheid of volledigheid van de inhoud van deze publicatie, die is opgesteld door onze partner met behulp van openbaar beschikbare niet-entiteit specifieke informatie over eToro.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement