Erik Juffermans Erik Juffermans
13/04/2023 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2023 14:15

Elon Musk’s Twitter gaat handelsdiensten voor crypto aanbieden

Nieuws
Elon Musk's Twitter gaat handelsdiensten voor crypto aanbieden

Foto: Diego Thomazini/Shutterstock

Het populaire sociale mediaplatform Twitter gaat in samenwerking met eToro crypto- en aandeel handelsdiensten verlenen. Gebruikers van het platform zullen met de nieuwe feature crypto assets en aandelen via Twitter kunnen verhandelen. Dit werd bekendgemaakt door het Amerikaanse nieuwsplatform CNBC.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Twitter heeft grote ambities

Het plan is duidelijk een manier van Twitter en diens CEO Elon Musk om de financiële markten te penetreren. Het is tevens de eerste grote aanpassing van het platform sinds Musk het roer van Twitter vorig jaar overnam.

Volgens de CEO van eToro, Yoni Assia, is de deal een perfecte samenwerking. Assia voegt hieraan toe dat Twitter de afgelopen jaren een cruciale rol speelt in de werking van financiële markten. Vooral voor crypto is Twitter een zeer cruciaal sociaal platform.

De ambities van Musk zelf zijn erg groot. Hij gaf recent aan dat hij Twitter tot “het grootste financiële instituut ter wereld” wil omvormen. De integratie van crypto- en aandelenhandel is een belangrijke stap naar dit doel.

Ook flirtte Musk in het verleden met het idee om van Twitter een zogenaamde ‘super app’ te maken. Een online ecosysteem waar gebruikers meerdere uiteenlopende diensten kunnen gebruiken. In landen zoals China zijn dergelijke apps erg populair. Denk aan WeChat, waar gebruikers kunnen chatten, posten, bankieren en nog veel meer.

Elon Musk en Dogecoin

Wanneer de nieuwe functie gelanceerd zal worden op Twitter is momenteel niet bekend. Al met al is de toevoeging van de nieuwe functie geen verrassing. Elon Musk is een bekende naam in de financiële wereld, en ook in crypto land is hij geen vreemdeling.

In de afgelopen bullmarkt nam Musk een prominente rol in met zijn Tweets en uitspraken over crypto en vooral over dogecoin (DOGE). Hij noemde DOGE onder andere zijn favoriete crypto assets. Begin deze maand veranderde Twitter plotseling het logo van de app in het logo van Dogecoin. In rap tempo steeg de koers van DOGE met 30 procent.

Ook met het nieuws van CNBC over de nieuwe crypto-functie maakte DOGE een forse prijsstijging. De invloed van Musk op de crypto markten is duidelijk, en zal met de nieuwe crypto-functie mogelijk toenemen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Contratos comerciales de Bitcoin y Ethereum rompen un récord tras otro
Contratos comerciales de Bitcoin y Ethereum rompen un récord tras otro
El BTC se enfrenta a la plata tras una subida histórica de su precio
El BTC se enfrenta a la plata tras una subida histórica de su precio
Hollywood filmará el gigantesco robo de 120.000 Bitcoins
Hollywood filmará el gigantesco robo de 120.000 Bitcoins
Advertentie