Simon Bosch Simon Bosch
05/05/2022 11:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/05/2022 11:50

Europa wil Crypto en DeFi reguleren, blijkt uit rapport

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Europa wil crypto en DeFi reguleren, blijkt uit rapport

Foto: artjazz/Shutterstock

De Europese Unie en de Europese Commissie hebben al het één en ander laten vallen over regulatie van cryptocurrencies. Echte regels specifiek voor crypto zijn er nog niet, maar die zullen vermoedelijk snel verschijnen. Een nieuw rapport van de Europese Commissie laat duidelijk zien dat de Europese overheid een uitstekend beeld heeft van hoe de markt in elkaar zit en hoe regulatie precies in elkaar zou steken.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Goed geïnformeerd over Crypto en DeFi

Het ‘European Financial Stability and Integration Review (EFSIR)’ is op 4 april gepubliceerd. De commissie is erg positief over zowel cryptovaluta als over decentralized finance (DeFi). De laatstgenoemde wordt beschreven als de volgende stap in het crypto-activa-ecosysteem. Het biedt “niet te remmen toegang tot financiële diensten op quasi-anonieme wijze via crypto-asset-wallets.”

De enigszins anonieme aspecten van DeFi zorgen dat regulatie gebaseerd moet zijn op de activiteiten en niet op de entiteit of persoon. Smart contracts zijn een vervanging voor reguliere derde partijen. Daarom is het een goed idee om regulatie toe te passen op het soort smart contract, schrijft de Europese Commissie. Toch moet ook het team achter het DeFi-protocol hierbij worden betrokken. Mensen maken immers de software van het protocol en die kun je juridisch verplichten om mee te werken.

Advertentie

Pilot-project monitoring crypto transacties

Verder kodigt het rapport een pilot-project voor crypto aan voor 2022. Om precies te zijn gaat het om ‘embedded supervision’. Met andere woorden: transacties monitoren op een vrijwel geautomatiseerde manier. Dat is vermoedelijk nodig in verband met de vrijheden die DeFi biedt. Zonder monitoring zouden transacties te snel verwerkt worden om op een effectieve manier criminaliteit te bestrijden.

Bijna nergens wordt het woord cryptocurrency gebruikt, behalve in de voetnoten. Overal staat ‘crypto asset’. Dat geeft aan dat de commissie probeert om juridisch correct te blijven en de termen zo breed mogelijk probeert te houden. Sommige crypto-assets kunnen namelijk aandelen of soortgelijke activa zijn. Dat is bijvoorbeeld waar de rechtszaak tussen de Amerikaanse SEC en cryptobedrijf Ripple over gaat. Je kunt dus verwachten dat je in de toekomst ook bijvoorbeeld aandelen via DeFi zou kunnen kopen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie