Simon Bosch Simon Bosch
05/05/2022 11:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/05/2022 11:50

Europa wil Crypto en DeFi reguleren, blijkt uit rapport

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Europa wil crypto en DeFi reguleren, blijkt uit rapport

Foto: artjazz/Shutterstock

De Europese Unie en de Europese Commissie hebben al het één en ander laten vallen over regulatie van cryptocurrencies. Echte regels specifiek voor crypto zijn er nog niet, maar die zullen vermoedelijk snel verschijnen. Een nieuw rapport van de Europese Commissie laat duidelijk zien dat de Europese overheid een uitstekend beeld heeft van hoe de markt in elkaar zit en hoe regulatie precies in elkaar zou steken.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Goed geïnformeerd over Crypto en DeFi

Het ‘European Financial Stability and Integration Review (EFSIR)’ is op 4 april gepubliceerd. De commissie is erg positief over zowel cryptovaluta als over decentralized finance (DeFi). De laatstgenoemde wordt beschreven als de volgende stap in het crypto-activa-ecosysteem. Het biedt “niet te remmen toegang tot financiële diensten op quasi-anonieme wijze via crypto-asset-wallets.”

De enigszins anonieme aspecten van DeFi zorgen dat regulatie gebaseerd moet zijn op de activiteiten en niet op de entiteit of persoon. Smart contracts zijn een vervanging voor reguliere derde partijen. Daarom is het een goed idee om regulatie toe te passen op het soort smart contract, schrijft de Europese Commissie. Toch moet ook het team achter het DeFi-protocol hierbij worden betrokken. Mensen maken immers de software van het protocol en die kun je juridisch verplichten om mee te werken.

Advertentie

Pilot-project monitoring crypto transacties

Verder kodigt het rapport een pilot-project voor crypto aan voor 2022. Om precies te zijn gaat het om ‘embedded supervision’. Met andere woorden: transacties monitoren op een vrijwel geautomatiseerde manier. Dat is vermoedelijk nodig in verband met de vrijheden die DeFi biedt. Zonder monitoring zouden transacties te snel verwerkt worden om op een effectieve manier criminaliteit te bestrijden.

Bijna nergens wordt het woord cryptocurrency gebruikt, behalve in de voetnoten. Overal staat ‘crypto asset’. Dat geeft aan dat de commissie probeert om juridisch correct te blijven en de termen zo breed mogelijk probeert te houden. Sommige crypto-assets kunnen namelijk aandelen of soortgelijke activa zijn. Dat is bijvoorbeeld waar de rechtszaak tussen de Amerikaanse SEC en cryptobedrijf Ripple over gaat. Je kunt dus verwachten dat je in de toekomst ook bijvoorbeeld aandelen via DeFi zou kunnen kopen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie