Roy van Krieken Roy van Krieken
02/10/2021 13:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/10/2021 13:02

Het IMF waarschuwt voor crypto adoptie, maakt zich zorgen over globale financiële stabiliteit

Nieuws

 

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft onlangs een rapport gepubliceerd waarin zij de ontwikkeling en adoptie van het crypto ecosysteem aan de kaak stellen. Volgens het IMF is de snel groeiende adoptie van crypto een mogelijk probleem voor de stabiliteit van het globale financiële systeem.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Global Financial Stability Report

In het rapport spreken drie functionarissen van het IMF, Fabio Natalucci, Dimitris Drakopoulos en Evan Papageorgiu, zich uit over de mogelijke effecten van versnelde adoptie van cryptocurrencies op het globale monetaire systeem.

Volgens hen is het van cruciaal belang dat overheden op de korte termijn stappen gaan nemen om investeerders te beschermen. Daarnaast is de opkomst van crypto een gevaar voor de financiële stabiliteit over de hele wereld, zo stelt het IMF

Crypto kan er volgens het IMF namelijk voor zorgen dat ‘capital flow’ buiten het toezicht en de controle van overheidsinstanties gaat lopen. Het IMF stelt dat dit problematisch is en de stabiliteit van de globale economie in gevaar kan brengen.

Het IMF ziet echter ook de grote potentie van de crypto industrie. Zo geeft de nieuwe en innovatie technologie bijvoorbeeld de mogelijkheid om het internationale betalingsverkeer op de schop te nemen. Grensoverschrijdende betalingen worden makkelijker, sneller en goedkoper. Delen van de wereld waar een centraal financieel systeem nog niet de norm is worden op deze manier met de rest van de wereld verbonden.

Advertentie

Globale regulatie

Het IMF beargumenteert dat overheden over de hele wereld moeten samenspannen om vergaande regulatie van de crypto markten op te zetten. Vooral stablecoins worden gezien als een gevaar voor de globale economie en volgens het IMF moeten landen over de hele wereld afspreken hoe zij om zullen gaan met het bestaan van stablecoins. 

Als laatste waarschuwt het IMF landen met een ontwikkelende economie. Het omarmen van cryptocurrencies als wettig betaalmiddel, zoals El Salvador dat onlangs deed, kan voor enorme gevaren zorgen volgens het IMF. Zij maken zich dan ook grote zorgen dat meer landen het voorbeeld van El Salvador zullen worden.

Het lijkt er haast op dat het IMF het tegenovergestelde wil van wat de meeste crypto investeerders graag zouden zien. Dit is niet gek natuurlijk, want veel crypto platformen zetten zich als het ware af tegen de gevestigde financiële orde waar het IMF een belichaming van is.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie