Rico Engelbarts
05/02/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/02/2019 10:45

Hoe Zuid-Korea de ontwikkeling van blockchain en cryptocurrency belemmert

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
hoe_zuid-korea_blockchain_en_cryptocurrency_ontwikkeling_belemmert

De Zuid-Koreaanse regering besloot vorige week het algemene verbod op Initial Coin Offerings (ICO’s) te handhaven. Het land werd voorheen meerdere keren getroffen door oplichting door middel van ICO’s, waarna het een algeheel verbod oplegde.
ICO’s zijn een soort investeringsrondes voor cryptocurrency-bedrijven. Tijdens deze evenementen verkopen de bedrijven tokens voordat deze op een cryptocurrency exchange worden genoteerd. Met het opgehaalde geld kunnen de bedrijven hun product of dienst verder ontwikkelen, waarna de token-prijs in het gunstigste geval sterk toeneemt.
Aangezien het meestal om speculatie gaat, hangen er grote risico’s aan het kopen van crypto tijdens ICO’s. Afgelopen november werden Zuid-Koreaanse exchanges nog voor $10 miljoen opgelicht. Een bedrijf zou een ICO hebben gehouden en er vervolgens met het geld vandoor zijn gegaan. Volgens een anonieme bron uit de crypto-industrie van het land had dit voorkomen kunnen worden met duidelijke regelgeving:

Dit geval had voorkomen kunnen worden als de regering de juiste richtlijnen en regelgevingskaders met betrekking tot ICO’s had geïmplementeerd. Als de overheid op korte termijn geen goede regelgeving vaststelt, kan er meer oplichting in de lokale ICO-sector plaatsvinden.

In plaats daarvan besluit de Zuid-Koreaanse regering nu dus om het verbod te handhaven, waardoor er geen regelgeving met betrekking tot ICO’s zal worden ontwikkeld. Door een maas in de wet mogen investeerders echter wel meedoen aan buitenlandse ICO’s.
Als gevolg daarvan vertrokken meerdere Zuid-Koreaanse bedrijven naar landen als Japan en Zwitserland om alsnog geld op te kunnen halen. Tijdens deze ICO’s zouden honderden miljoenen dollars zijn opgehaald. Volgens de voorzitter van het National Policy Committee, Min Byung-do, is het zonde dat Zuid-Korea deze kans door het verbod misloopt:

De overheid moet de deur openhouden voor nieuwe bedrijfsmodellen en tegelijkertijd witwassen van geld en speculatie met strengere beleidsmaatregelen bestrijden. Het mag de bron van de industrie echter niet volledig elimineren.

Zuid-Korea is een duidelijk voorbeeld waarbij strenge regelgeving de innovatie van blockchain-technologie kan belemmeren. Daarnaast loopt de overheid veel belastinggeld mis door de algemene ban op ICO’s. Het blijft onduidelijk of Zuid-Korea op den duur met een gunstiger regelgevend kader komt voor ICO’s.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie