Timo Bult Timo Bult
20/06/2019 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/06/2019 17:30

Hoofd project Libra: 'Libra en bitcoin (BTC) behoren niet tot dezelfde categorie'

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Hoofd project Libra: 'Libra en bitcoin (BTC) behoren niet tot dezelfde categorie'

Sinds de onthulling van de white paper van Facebooks cryptocurrency Libra laten steeds meer mensen hun mening over het project horen. En over het algemeen zijn dit negatieve geluiden, met hier en daar overheden die uitsluiten dat Libra ooit een legitieme valuta zal worden in hun land. Ook vandaag stroomden er weer een aantal verklaringen over de cryptocurrency binnen.
Zo tweette het hoofd van het Libra project, David Marcus, over de discussie of Libra het einde van bitcoin (BTC) betekent. Volgens Marcus is dit absoluut niet het geval. Zo schrijft hij op Twitter:

Velen zetten Libra en Bitcoin tegenover elkaar. Naar mijn mening zitten deze twee echter niet in dezelfde categorie. BTC is een gedecorreleerd (beleggings) actief. Libra is ontworpen om een stabiel medium van uitwisseling te zijn. Ik ben, en blijf een fan van BTC, maar voor heel verschillende doeleinden.

Volgens Marcus is bitcoin succesvoller als het “digitale goud”, en dus meer als investering voor de langere termijn. Libra moet juist een nieuw middel worden om mee te betalen in het dagelijks leven, aldus Marcus.

Ethereum oplossing ‘Starknet’ lanceert vandaag: dit moet je weten
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Libra mogelijk niet welkom in India en Rusland

Naast kritiek uit Frankrijk, de Verenigde Staten, Zweden en Australië, krijgt Libra nu ook kritiek uit India en Rusland. Zo zou Libra door strenge wetgeving door de Reserve Bank of India (RBI) niet gebruikt mogen worden. Zo Anirudh Rastogi, een expert op het gebied van wetgeving en technologie:

Als Facebook Libra zou ontwerpen als een gesloten systeem, alleen om op zijn netwerk te worden afgewikkeld en niet daarbuiten, zou RBI idealiter minder bezorgd zijn, omdat de crypto niet in contact komt met de externe economie. Als het niet de bedoeling is om in een gesloten systeem te werken, dan is het precies het soort digitaal actief waar de RBI zich zorgen om maakt.

Ook in Rusland is Libra niet welkom. Anatoly Aksakov, voorzitter van het Committee on Financial Markets, zei dat Libra niet gelegaliseerd zal worden in het land. Zo zei hij dat “het gebruik van de Facebook cryptocurrency als een betaalinstrument in Rusland  naar mijn mening zal worden verbannen.”
Heb je de nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie