Roy van Krieken Roy van Krieken
19/05/2021 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2021 19:01

India stapt mogelijk af van algeheel bitcoin (BTC) verbod

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
India stapt mogelijk af van algeheel bitcoin (BTC) verbod

De overheid van India heeft al langere tijd een erg ingewikkelde relatie met de wereld van cryptocurrencies. Al meerdere keren is het tot een verbod, of bijna tot een verbod gekomen. Het klimaat voor cryptocurrency investeerders in het land is daarom tot dusver altijd erg onzeker geweest. Echter, het lijkt er nu op dat de Indiase overheid van gedachte is veranderd.

Er komen rapporten naar buiten dat de Indiase regering overweegt om een andere koers in te slaan door het aanstellen van een adviescommissie. De Economic Times schrijft dat zij gesprekken hebben gehad met drie anonieme bronnen wie betrokken zouden zijn bij de formatie van een dergelijke commissie. Het zou echter nog wel in de kinderschoenen staan en er is nog geen sprake van een daadwerkelijke oprichting.

De nieuwe commissie zou ervoor kunnen zorgen dat India, in plaats van verbieden, cryptocurrencies gaat reguleren. Dit heeft een kans op slagen door cryptocurrencies niet als digitale valuta te gaan verhandelen, maar als digitale activa. Een standpunt dat wordt gesteund door crypto exchanges in India. Op deze manier zou het voor de Indiase overheid makkelijker zijn om in zee te gaan met de handel van cryptocurrencies in het land.

De vorige commissie had in 2019 juist geadviseerd om een totaal verbod op het handelen van cryptocurrencies in te voeren. Deze commissie stond onder leiding van destijds minister van financiën Subhash Chandra Garg. Het sentiment in India heerst nu dat dit beleid uit 2019 inmiddels verouderd is. Daarom gaan de geruchten dat een nieuwe commissie wordt opgericht in de nabije toekomst.

In maart van dit jaar maakte de huidige minister van Financiën in een interview met CNBC al bekend dat ze open stonden om te experimenteren. De regering zou een “gekalibreerde aanpak” hanteren. Hoewel er niet expliciet werd genoemd dat cryptocurrencies opnieuw onder de loep genomen zouden worden, werd dit wel sterk geïnsinueerd.

De toekomst zal uitwijzen wat de uitkomst gaat zijn van opnieuw een adviserende commissie over cryptocurriences in India. De Indiase crypto exchanges staan in ieder geval te popelen om aan de slag te kunnen. Niet alleen voor India zou dit goed nieuws zijn natuurlijk. Als het voor de Indiase bevolking mogelijk gemaakt wordt om te handelen in cryptocurrencies zal dit een boost geven voor het handelsklimaat in de rest van de wereld.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie