Bonno Coerse Bonno Coerse
18/04/2018 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/04/2018 16:00

Japan loopt voorop met 3,5 miljoen crypto traders

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
japan_voorloper_met_3.5_miljoen_traders

Recente data van het Japanse ‘Financial Services Authority’ laat een enorme interesse zien in cryptocurrency, met 3,5 miljoen crypto-handelaren binnen de landsgrenzen.
De enquête waaruit de data komt is afgenomen bij 17 Japanse cryptocurrency exchanges laat zien dat Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC)  de meest verhandelde crypto-munten zijn. De meeste traders zijn tussen de 20 en 40 jaar oud, met 34% tussen de 30 en 40 jaar oud. De hoeveelheid jaarlijks verhandelde Bitcoin is gestegen van $22 miljoen in 2014 naar $97 miljard in 2017. Als hierin futures trading wordt meegenomen zijn de bedragen nog hoger.
De bloeiende crypto-industrie is wellicht de reden dat Japan bezig is met praktische ICO regulatie. Terwijl China en Zuid-Korea ervoor hebben gekozen ICO te ‘bannen’ voor dit moment, kondigde Japan eerder deze maand een onderzoeksgroep opgericht te hebben die aan regulaties omtrent ICO’s moet gaan werken.
De richtlijnen uit het advies van de Japanse onderzoeksgroep hebben betrekking op het identificeren van investeerders om witwassen te voorkomen; een grote zorg van overheden omtrent ICO’s. Verder beslaan de richtlijnen ook veiligheidsmaatregelen om fraude en handelen met voorkennis te voorkomen. Het legaliseren van ICO’s in Japan zou kunnen leiden tot de legalisatie van ICO’s in andere landen.
Japan’s aankondiging om ICO’s te reguleren kwam als antwoord op de grootste criminele praktijk in de crypto-geschiedenis waarbij het Japanse Coincheck werd gehackt en er $550 miljoen werd gestolen. Coincheck werd daarna verkocht voor $34 miljoen aan Monex.
In een klimaat waarin veel partijen het erover eens zijn dat regulatie nodig is, kunnen de acties van Japan wellicht de oplossing zijn om er voor te zorgen dat ICO fondsenwerving zich niet langer in een grijs gebied bevindt.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie