Kevin Schijven Kevin Schijven
07/05/2021 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/05/2021 06:08

“Koop alleen crypto als je bereid bent al je geld te verliezen,” zegt president Bank of England

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Koop alleen crypto als je bereid bent al je geld te verliezen, zegt president Bank of England

Andrew Bailey, president van de Bank of England, de centrale bank van het Verenigd Koninkrijk, haalt weer eens uit naar cryptocurrencies. Tijdens een persconferentie op 6 mei zegt Bailey dat hij geen fan is van de term cryptocurrency of cryptovaluta:

“Ik ben bang dat crypto en valuta twee woorden zijn die voor mij niet samengaan. Ze hebben geen intrinsieke waarde. Dat betekent niet dat mensen er geen waarde aan hechten, ze kunnen extrinsieke waarde hebben.”

Dat crypto als bitcoin (BTC) geen intrinsieke waarde hebben, beweerde Bailey ook al vorig jaar. Begin dit jaar zei de centralebankpresident dat digitale betaalmiddelen wellicht de toekomst zijn, maar dat geen enkele huidige crypto aan de eisen voldoet om een duurzame valuta te zijn. Vervolgens waarschuwt Bailey mensen die hun geld in crypto investeren:

 “Ik ga dit weer heel botweg zeggen: koop ze alleen als je bereid bent al je geld te verliezen.”

Aldus Bailey, die verder meldt dat hij crypto niet als een dreiging ziet voor het monetaire systeem. Hij zegt dat de centrale bank namelijk goed gepositioneerd zou zijn om tegen eventuele dreigingen te reageren.

Verder meldt Bailey dat de Britse centrale bank het tempo van het opkopen van obligaties gaat vertragen, aangezien de voorspellingen voor de economische groei in het land weer positiever zijn na de crash in de coronapandemie.

“Maar laten we niet te hard van stapel lopen. Het brengt ons tegen het einde van dit jaar terug op het niveau van output dat we in wezen hadden aan het einde van 2019 vóór COVID. Dus dat is goed nieuws, maar je kan het ook op een andere manier uitdrukken, namelijk dat er dan twee jaar productiegroei verloren is gegaan.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie