Kevin Schijven Kevin Schijven
22/12/2018 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/12/2018 14:45

Nieuw Amerikaans wetsvoorstel classificeert cryptocurrency niet als effecten

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
nieuw_amerikaans_wetsvoorstel_classificeert_cryptocurrency_niet_als_effecten

Twee Amerikaanse congresleden hebben een nieuw wetsvoorstel ingediend dat ervoor moeten zorgen dat cryptocurrencies niet meer gedefinieerd worden als ‘securities’ (effecten), zo meldt CNBC op 20 december.
Het wetsvoorstel, genaamd de Token Taxonomy Act of 2018 is ingediend door de republikein Warren Davidson en democraat Darren Soto. Het doel van de nieuwe wetgeving is om cryptocurrencies niet meer als effecten te definiëren door de Securities Act uit 1933 en 1934 aan te passen.
Tevens is het doel om cryptocurrencies een eigen definitie te verschaffen in de wetgeving door een nieuwe definitie aan de wet toe te voegen voor ‘digital tokens.’ Kristin Smith, lobbyist en hoofd van de Blockchain Association, zegt:

Deze gedecentraliseerde netwerken passen niet goed in de bestaande regelgevende structuur. Dit is een stap voorwaarts in het vinden van de juiste manier om ze [cryptocurrencies] te reguleren.

De markt roept al een tijd om meer duidelijkheid omtrent regelgeving voor cryptocurrency. De vele Amerikaanse toezichthoudende instanties hanteren vaak verschillende classificaties voor cryptocurrency. Warren Davidson gaf het volgende commentaar:

In het begin van het internet nam het congres wetgeving aan die zekerheid bood en de verleiding weerstond om de markt te overreguleren. Het is onze bedoeling om iets vergelijkbaar klaar te spelen voor de Amerikaanse economie en voor het Amerikaanse leiderschap in deze innovatieve.

Begin december kondigde Davidson zijn plannen aan om het bovengenoemde wetsvoorstel in te dienen. Changpeng Zhao, CEO van Binance, zei in een interview op 20 december nog dat hij duidelijkere regelgeving voor de cryptocurrency-industrie zou verwelkomen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie