Nieuwe EU crypto wet had Terra debacle kunnen voorkomen: EU adviseur

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Nieuwe EU crypto wet had Terra debacle kunnen voorkomen: EU adviseur

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Een ambtenaar van de Europese Unie heeft tijdens de Korea Blockchain Week conferentie in Seoul aangegeven dat de val van Terra (LUNA) voorkomen had kunnen worden. Met de nieuwe vereisten die meekomen met de Crypto Assets (MiCA) wet had Terra nooit kunnen falen.

Nieuwe wet voor de Europese cryptocurrency industrie

Dit nieuwe juridische kader, die op dit moment nog niet is aangenomen, zou duidelijkheid moeten geven voor de wetten binnen de cryptocurrency sector in Europa. In deze wet zou staan dat uitgevers van crypto aan een aantal vereisten moeten voldoen als zij zaken in Europa willen doen.

Na een overleg van bijna twee jaar zijn de beleidsmakers eindelijk eens over deze vereisten. Deze vereisten zijn bijvoorbeeld dat zij een white paper moeten uitgeven, geregistreerd moeten staan bij de autoriteiten en als ze stablecoins willen uitgeven genoeg reserves hebben.

Peter Kerstens, beleidsadviseur technologie en cyberbeveiliging bij de uitvoerende macht van de EU, heeft aangegeven dat er meer compliance regels komen. Hierdoor zouden stablecoin projecten transparanter worden. Ook zouden gebruikers dan hun geld kunnen opvragen wanneer zij dit zelf willen.

“We willen niet dat mensen het systeem opblazen of zomaar failliet gaan, zoals we onlangs hebben gezien met Terra-LUNA, dat gewoon wegsmolt”, zei Kerstens. “MiCA voorkomt dat dergelijke schema’s op de markt komen.”

Andere landen hebben het moeilijk met crypto wetten

Toezichthouders van over de hele wereld hebben moeite met het vormgeven van deze regels in de crypto wereld. De val van Terra heeft maar weer laten zien hoe belangrijk het is om duidelijke vereisten in te zetten.

In Zuid-Korea heeft de crash van Terra er dus voor gezorgd dat er snel nieuwe wetten zijn ontworpen voor de crypto industrie. De regelgevende instellingen in het land hebben aangegeven dat de Digital Asset Basic Act die eraan zit te komen heeft afgekeken bij vergelijkbare wetten in de Verenigde Staten en Europa, waaronder de MiCA. Op deze manier wil het land globale overeenkomsten creëren met betrekking tot deze wet.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie