Rico Engelbarts
03/11/2018 13:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/11/2018 13:34

Oekraïne introduceert interessante nieuwe regelgeving omtrent cryptocurrency

Nieuws
oekraine_introduceert_interessante_nieuwe_cryptocurrency_regelgeving

De Oekraïense overheid publiceerde in een officiële verklaring haar plannen voor verdere ontwikkelingen omtrent de legalisering en wetgeving van cryptocurrencies in de regio.
Voor het Oekraïense Ministerie van Economische Ontwikkeling en Handel is dit een volgende stap in het erkennen van cryptocurrencies als een opkomende technologie. Als onderdeel van dit initiatief gaf het ministerie het nieuwe overheidsbeleid vrij waarmee men meer overzicht gaat houden op verschillende crypto-gerelateerde sectoren. Dit beleid zal in 2021 in werking treden.
Ondertussen zal de Oekraïense overheid rond de periode 2018-2019 nieuwe regelgeving introduceren die de lokale crypto handel zal moeten vormgeven. Cryptocurrency exchanges zullen hierbij onder andere verplicht worden KYC (Know Your Customer) en anti-witwas systemen te implementeren, wat de handhaving van de markten zal vergemakkelijken.
Hierna, rond 2020, hoopt de overheid ook dieper in de crypto-mining industrie, smart contract protocollen, en belastingen te duiken.
Wat betreft belastingen laat onderzoeker Denis Zarytsky weten dat de officiële verklaring een percentage van zo’n 5% benoemt voor alle instanties en individuen die over crypto investeringen beschikken. Dit is dus aanzienlijk lager dan de 10% belasting die gehanteerd wordt in onder andere Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.
In oktober pleitte Yuriy Derevyanko, een lid van de anti-corruptie beweging New Forces en een Oekraïens wetgever, echter voor de totale afschaffing van crypto belastingen tegen eind 2020. Volgens Derevyanko heeft de crypto sector namelijk het potentieel om een van de belangrijkste markten van het land te worden. Als zodanig moet de groei dus vooral gestimuleerd worden.
Hoe dan ook ziet de toekomst er goed uit voor de crypto sector in de Oekraïne; zowel de regerende en oppositiepartijen zijn voorstanders van de crypto en blockchain sectoren en zijn positief over het groeipotentieel op lange termijn.
Meerdere landen hebben in het afgelopen jaar veel vooruitgang geboekt omtrent crypto regulatie. Singapore, Zuid-Korea, Japan, Zwitserland, het VK, en Frankrijk hebben dusdanig nieuwe wetgeving en infrastructuur geïntroduceerd.
Hoewel het driejarenplan van Oekraïne reden is voor optimisme hebben sommige experts ook hun twijfels; drie jaar is namelijk een lange tijd voor een opkomende markt en het zou dus veel van de innovatie en ontwikkeling weg kunnen geven aan andere opkomende markten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement