Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Onderzoek voor Witte Huis: “Drugshandelaren kopen fentanyl met onder andere bitcoin (BTC)”

De Verenigde Staten heeft te maken met een enorm drugsprobleem en cryptocurrency is daar een onderdeel van. Dit stelt een advies aan het Witte Huis dat op 21 augustus werd gepubliceerd. Cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) zouden worden gebruikt als betaalmiddelen voor drugs zoals fentanyl.

Senior Counselor to the President Kellyanne Conway legt in het advies uit dat het probleem enorm is. Zo legt ze uit:

Vorig jaar alleen al namen federale agenten genoeg fentanyl in beslag om elke Amerikaanse man, vrouw en kind vier keer te doden. Zelfs als het aantal sterfgevallen door overdoses voor het eerst in bijna 30 jaar afneemt, spoelt een vloedgolf van fatale fentanyl over Amerika.

- Advertentie -

Uit financiële analyses blijkt dat drugshandelaren de drugs kopen middels onder andere cryptocurrencies. In het document stellen de adviseurs:

Een analyse van gevoelige financiële gegevens toont aan dat binnenlandse illegale drugsfabrikanten, dealers en consumenten online betaalplatforms of CVC (Convertible Virtual Currencies zoals bitcoin en ethereum) gebruiken om chemicaliën of volledig gesynthetiseerde verdovende middelen te kopen, voornamelijk afkomstig uit China.

In het document noemt het Witte Huis bitcoin, bitcoin cash (BCH), ethereum en monero (XRM) als voorbeelden van dergelijke “omwisselbare virtuele valuta”. In het advies wordt verder aangegeven dat transacties middels deze cryptocurrencies veel waardevolle informatie opleveren zoals “adressen van virtuele valuta-wallets, accountinformatie, transactiegegevens, relevante transactiegeschiedenis en beschikbare inloginformatie (inclusief IP-adressen)”. Met die informatie zouden wetshandhavingsinstanties criminelen mogelijk beter kunnen opsporen.

crypto_insiders_telegram_bannerIn een eerdere reactie gaf Steven Mnuchin, vertegenwoordiger van de US Department of the Treasury, aan dat het zijn doel is bitcoin niet de “nieuwe versie van de Zwitserse bankrekeningen” te laten worden. Wat de Amerikaanse wetgevers en president Trump gaan doen met het advies is op dit moment onduidelijk.

Heb je maandag de laatste koersanalyse van onze analist David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.189,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.189,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...