Rico Engelbarts
12/09/2018 06:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/09/2018 06:49

Oprichter OKEx-exchange verhoord door Chinese politie

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Xu Mingxing, de oprichter van de op een na grootste cryptocurrency-exchange OKEx en diens moederbedrijf OKEx, is door de Shanghaise politie gearresteerd op verdenking van betrokkenheid met een frauduleuze regeling met betrekking tot WFEE Coin, meldt het Chinese Sina News op dinsdag 11 september.


WFEE Coin is een bedrijf waarvan Xu, die op Twitter als Star Xu door het leven gaat, aandeelhouder zou zijn. Investeerders in dat bedrijf deden aangifte bij de politie over de vermeende frauduleuze praktijken van het bedrijf en dat zou de reden geweest zijn dat de politie Xu meenam naar het Shanghai Weifang Xincun politiebureau voor een verhoor. Drie uur later kon Xu het bureau echter weer verlaten.


Die vermeende fraude zou een initial coin offering (ICO) van de WFEE-tokens betreffen. De investeerders van de desbetreffende ICO beschuldigden de uitgevers ervan dat zij enkel henzelf wilden verrijken, in plaats van dat zij een werkzaam product zouden leveren. De arrestatie van Xu, die zelf overigens ontkent aandeelhouder van WFEE Coin te zijn, illustreert de strijd die de Chinese autoriteiten voeren tegen ICO’s en crypto-activiteiten in het land. De belangrijkste reden die China hiervoor aanvoert is dat de regering heeft opgemerkt dat de hoeveelheid frauduleuze activiteiten, met name rond ICO’s, hoog is en dat burgers op deze manier veel geld verloren hebben.
Gezien het aantal boze investeerders dat aangifte heeft gedaan tegen WFEE Coin, lijkt hun ongenoegen niet uit de lucht gegrepen te zijn, en zou ICO van de WFEE-token zo maar eens een scam kunnen zijn. De vraag is echter in hoeverre Xu hierbij betrokken is geweest; mocht blijken dat Xu inderdaad aandeelhouder was van een frauduleus bedrijf zal dat ongetwijfeld gevolgen hebben voor OKEx, dat met een dagelijks handelsvolume van meer dan $700 miljoen, na Binance de grootste crypto-exchange ter wereld is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie