Rico Engelbarts
12/09/2018 06:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/09/2018 06:49

Oprichter OKEx-exchange verhoord door Chinese politie

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Xu Mingxing, de oprichter van de op een na grootste cryptocurrency-exchange OKEx en diens moederbedrijf OKEx, is door de Shanghaise politie gearresteerd op verdenking van betrokkenheid met een frauduleuze regeling met betrekking tot WFEE Coin, meldt het Chinese Sina News op dinsdag 11 september.


WFEE Coin is een bedrijf waarvan Xu, die op Twitter als Star Xu door het leven gaat, aandeelhouder zou zijn. Investeerders in dat bedrijf deden aangifte bij de politie over de vermeende frauduleuze praktijken van het bedrijf en dat zou de reden geweest zijn dat de politie Xu meenam naar het Shanghai Weifang Xincun politiebureau voor een verhoor. Drie uur later kon Xu het bureau echter weer verlaten.


Die vermeende fraude zou een initial coin offering (ICO) van de WFEE-tokens betreffen. De investeerders van de desbetreffende ICO beschuldigden de uitgevers ervan dat zij enkel henzelf wilden verrijken, in plaats van dat zij een werkzaam product zouden leveren. De arrestatie van Xu, die zelf overigens ontkent aandeelhouder van WFEE Coin te zijn, illustreert de strijd die de Chinese autoriteiten voeren tegen ICO’s en crypto-activiteiten in het land. De belangrijkste reden die China hiervoor aanvoert is dat de regering heeft opgemerkt dat de hoeveelheid frauduleuze activiteiten, met name rond ICO’s, hoog is en dat burgers op deze manier veel geld verloren hebben.
Gezien het aantal boze investeerders dat aangifte heeft gedaan tegen WFEE Coin, lijkt hun ongenoegen niet uit de lucht gegrepen te zijn, en zou ICO van de WFEE-token zo maar eens een scam kunnen zijn. De vraag is echter in hoeverre Xu hierbij betrokken is geweest; mocht blijken dat Xu inderdaad aandeelhouder was van een frauduleus bedrijf zal dat ongetwijfeld gevolgen hebben voor OKEx, dat met een dagelijks handelsvolume van meer dan $700 miljoen, na Binance de grootste crypto-exchange ter wereld is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie