Oprichter OKEx-exchange verhoord door Chinese politie

Xu Mingxing, de oprichter van de op een na grootste cryptocurrency-exchange OKEx en diens moederbedrijf OKEx, is door de Shanghaise politie gearresteerd op verdenking van betrokkenheid met een frauduleuze regeling met betrekking tot WFEE Coin, meldt het Chinese Sina News op dinsdag 11 september.

WFEE Coin is een bedrijf waarvan Xu, die op Twitter als Star Xu door het leven gaat, aandeelhouder zou zijn. Investeerders in dat bedrijf deden aangifte bij de politie over de vermeende frauduleuze praktijken van het bedrijf en dat zou de reden geweest zijn dat de politie Xu meenam naar het Shanghai Weifang Xincun politiebureau voor een verhoor. Drie uur later kon Xu het bureau echter weer verlaten.

Die vermeende fraude zou een initial coin offering (ICO) van de WFEE-tokens betreffen. De investeerders van de desbetreffende ICO beschuldigden de uitgevers ervan dat zij enkel henzelf wilden verrijken, in plaats van dat zij een werkzaam product zouden leveren. De arrestatie van Xu, die zelf overigens ontkent aandeelhouder van WFEE Coin te zijn, illustreert de strijd die de Chinese autoriteiten voeren tegen ICO’s en crypto-activiteiten in het land. De belangrijkste reden die China hiervoor aanvoert is dat de regering heeft opgemerkt dat de hoeveelheid frauduleuze activiteiten, met name rond ICO’s, hoog is en dat burgers op deze manier veel geld verloren hebben.

Gezien het aantal boze investeerders dat aangifte heeft gedaan tegen WFEE Coin, lijkt hun ongenoegen niet uit de lucht gegrepen te zijn, en zou ICO van de WFEE-token zo maar eens een scam kunnen zijn. De vraag is echter in hoeverre Xu hierbij betrokken is geweest; mocht blijken dat Xu inderdaad aandeelhouder was van een frauduleus bedrijf zal dat ongetwijfeld gevolgen hebben voor OKEx, dat met een dagelijks handelsvolume van meer dan $700 miljoen, na Binance de grootste crypto-exchange ter wereld is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Vorig artikelNóg een nieuwe stablecoin: de Paxos Standard (PAX)
Volgend artikelFranse voetbalclub Paris Saint-Germain plant eigen cryptocurrency
Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte. Toch verdiepte hij zich in de materie en ironisch genoeg is het decentrale karakter van blockchain-technologie vandaag de dag juist hetgeen wat de technologie zo interessant maakt voor Rico. Hij loopt warm voor de impact die de technologie heeft en kan hebben in enorm veel sectoren. Rico gelooft in een tokenized economy en wil daar middels onze website aan bijdragen door te informeren en platform te bieden voor discussie, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen worden voorzien van kennis. Als Rico niet bezig is met het binden van mensen en bedrijven of spreekt voor een publiek, stort hij zich op de ontwikkelingen binnen cryptocurreny-projecten. Naast zijn werk voor Crypto Insiders is Rico actief voor Attrace en Bitned.
SATOS

4.6/5

€7.652,16 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.634,81 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.628,17 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.638,45 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.556,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€7.693,74 Kopen
Bitonic

3.4/5

€7.611,78 Kopen
Laatste nieuws