Oprichter OKEx-exchange verhoord door Chinese politie

Xu Mingxing, de oprichter van de op een na grootste cryptocurrency-exchange OKEx en diens moederbedrijf OKEx, is door de Shanghaise politie gearresteerd op verdenking van betrokkenheid met een frauduleuze regeling met betrekking tot WFEE Coin, meldt het Chinese Sina News op dinsdag 11 september.

WFEE Coin is een bedrijf waarvan Xu, die op Twitter als Star Xu door het leven gaat, aandeelhouder zou zijn. Investeerders in dat bedrijf deden aangifte bij de politie over de vermeende frauduleuze praktijken van het bedrijf en dat zou de reden geweest zijn dat de politie Xu meenam naar het Shanghai Weifang Xincun politiebureau voor een verhoor. Drie uur later kon Xu het bureau echter weer verlaten.

Advertentie

Die vermeende fraude zou een initial coin offering (ICO) van de WFEE-tokens betreffen. De investeerders van de desbetreffende ICO beschuldigden de uitgevers ervan dat zij enkel henzelf wilden verrijken, in plaats van dat zij een werkzaam product zouden leveren. De arrestatie van Xu, die zelf overigens ontkent aandeelhouder van WFEE Coin te zijn, illustreert de strijd die de Chinese autoriteiten voeren tegen ICO’s en crypto-activiteiten in het land. De belangrijkste reden die China hiervoor aanvoert is dat de regering heeft opgemerkt dat de hoeveelheid frauduleuze activiteiten, met name rond ICO’s, hoog is en dat burgers op deze manier veel geld verloren hebben.

Gezien het aantal boze investeerders dat aangifte heeft gedaan tegen WFEE Coin, lijkt hun ongenoegen niet uit de lucht gegrepen te zijn, en zou ICO van de WFEE-token zo maar eens een scam kunnen zijn. De vraag is echter in hoeverre Xu hierbij betrokken is geweest; mocht blijken dat Xu inderdaad aandeelhouder was van een frauduleus bedrijf zal dat ongetwijfeld gevolgen hebben voor OKEx, dat met een dagelijks handelsvolume van meer dan $700 miljoen, na Binance de grootste crypto-exchange ter wereld is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€5.927,00 Kopen
1
1
Bitonic
Reviewed
€5.945,50 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€5.951,82 Kopen
3
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€5.971,15 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€5.978,00 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€5.999,97 Kopen
Laatste nieuws