Rapport: Zwitserland moet een nationale cryptocurrency invoeren

Rapport: Zwitserland moet een nationale cryptocurrency invoeren

De nationale bank van Zwitserland, de Swiss National Bank (SNB), moet volgens Avenir Suisse, een Zwitserse denktank, een nationale cryptocurrency invoeren. Dat blijkt uit een rapport genaamd “Blockchain nach dem hype” gepubliceerd op 4 juni.

Volgens het rapport van Avenir Suisse zou de ontwikkeling van een nationale stablecoin Zwitserland in een heuse blockchain-natie kunnen transformeren. De invoering van een dergelijke cryptocurrency zou de Zwitserse financiële sector enorm moeten versterken.

Volgens Avenir Suisse richt de discussie rondom blockchain-technologie en distributed ledger technologie (DLT) te veel op de risico’s ervan en niet genoeg op de voordelen. Het rapport zegt dat als Zwitserland een dominante speler zou zijn in de handel van tokenized securities, het land zijn relatief kleine kapitaalmarkt zou kunnen uitbreiden door internationale spelers aan te trekken en nieuwe bedrijfsmodellen te kunnen exploiteren.

Verder pleit het rapport dat Zwitserland zo snel mogelijk een regelgevend kader moet invoeren omtrent cryptocurrencies dat verenigbaar is met DLT. Hoewel Zwitserland al bekend staat om haar relatief progressieve en open houding tegenover blockchain en cryptocurrency vindt Avenir Suisse dat het tijd is om nog een stap verder te gaan:

De basis is al gelegd in deze sector in Zwitserland. Maar de tijd voor de pioniers is voorbij: Zwitserland moet nu de volgende stap zetten in de ontwikkeling van DLT, waarbij het van een veelgeprezen ‘Crypto Valley’ verandert in een volwaardige DLT-natie.

Eind maart kondigde de grootste webshop van Zwitserland, Digitec Galaxus, aan dat klanten er nu met tien verschillende cryptocurrencies kunnen betalen, waaronder bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), ethereum (ETH), ripple (XRP), litecoin (LTC), TRON (TRX) en de Binance Coin (BNB).

Eind vorig jaar kreeg s’ werelds eerste cryptocurrency exchange-traded product (ETP) toestemming van de grootste beurs van Zwitserland, de SIX Swiss Exchange.

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

SATOS

4.6/5

€7.891,87 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.872,71 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.860,50 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.871,67 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.789,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€7.926,01 Kopen
Bitonic

3.4/5

€7.840,82 Kopen
Laatste nieuws