Timo Bult Timo Bult
09/11/2020 08:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/11/2020 08:20

Ripple, het bedrijf achter XRP (XRP), opent regionaal hoofdkantoor in Dubai, is dit de eerste stap voor verhuizing?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple, het bedrijf achter XRP (XRP), opent regionaal hoofdkantoor in Dubai, is dit de eerste stap voor verhuizing

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple, het bedrijf achter de XRP (XRP) cryptocurrency, heeft een regionaal hoofdkantoor in Dubai geopend. De opening van het kantoor komt vlak na recente geruchten dat het bedrijf uit de Verenigde Staten wil vertrekken als gevolg van de vage regelgeving omtrent crypto in het land.
Uit een recente aankondiging blijkt dat het fintech-bedrijf zich in het Dubai International Financial Centre (DIFC) heeft gevestigd. Dit is een onafhankelijke zone met een eigen financiële toezichthouder en biedt meerdere voordelen voor bedrijven die zich in deze zone vestigen. Zo hoeft Ripple in de eerste 50 jaar geen omzet- en winstbelasting te betalen.
Navin Gupta, managing director bij Ripple, schrijft over het nieuws:

“Ripple heeft al een aanzienlijk klantenbestand in de MENA-regio [Midden-Oosten en Noord-Afrika] en de mogelijkheid om samen met onze klanten te vestigen, maakte DIFC tot een logische keuze […] Ons regiokantoor zal dienen als springplank om onze blockchain-gebaseerde oplossingen te introduceren en onze banden met nog meer financiële instellingen in de regio te verdiepen.”

Dat Ripple druk bezig is met een mogelijke verhuizing uit de VS is niet onverwacht. Mede door de vage regelgeving omtrent crypto zit het bedrijf in een aantal rechtszaken verwikkeld. Zo zouden verschillende investeerders vinden dat XRP een effect is. Mocht de rechter hier in meegaan dan zou Ripple diep in de problemen komen te zitten.
Ripple is daarom op zoek naar een nieuwe plek met duidelijkere regelgeving. Het DIFC is een van de plekken die dit heeft, maar het bedrijf kijkt voor zijn hoofdkantoor hoogstwaarschijnlijk naar Japan. Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, liet onlangs aan Bloomberg weten waarom Japan zo hoog op het lijstje staat.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie