Roy van Krieken Roy van Krieken
18/06/2022 09:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/06/2022 09:49

Russische Centrale Bank Overweegt Crypto Betalingen

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Het lijkt erop dat de centrale bank van Rusland serieus overweegt om internationale betalingen te gaan doen in de vorm van cryptocurrencies. De voorzitter van de Russische centrale bank, Elvira Nabiullina, sprak tijdens het Economic Forum in Sint Petersburg over de mogelijkheden, dat meldt lokaal nieuwsstation Kommersant

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Internationale crypto betalingen?

Het gebruik van cryptocurrencies zou wel alleen over internationale betalingen gaan. Dat zijn betalingen die aan een ander land gedaan moeten worden. Waarschijnlijk heeft het plan om hiervoor cryptocurrencies te gebruiken alles te maken met de zware sancties die het Westen heeft opgelegd aan Rusland.

Rusland is daarom wanhopig op zoek naar manier om onder deze sancties uit te komen. Het zou dus zomaar eens kunnen dat de Russische centrale bank van mening is dat door gebruik te maken van cryptovaluta voor internationale betalingen een deel van deze sancties omzeild kunnen worden. Het gebruik van cryptocurrencies binnen de Russische samenleving zelf is echter niet wenselijk, dat stelt Nabiullina. Het gaat hier echt puur om het faciliteren van internationale betalingen.

“Ons standpunt is dat cryptocurrency niet gebruikt mag worden als rekenmiddel binnen het land… Wat betreft het gebruik in internationale verrekeningen, als het niet doordringt in het Russische financiële systeem, is het mogelijk,”

Eerder al gaf Nabiullina aan dat het niet per se tegen het idee is om bitcoin (BTC) en andere cryptomunten bij internationale betalingen in te zetten, maar nu wordt het plan door de centrale bank eigenlijk zelfs aangemoedigd.

Russische centrale bank

Dat is op zich opmerkelijk, want slechts een paar maanden geleden pleitte diezelfde centrale bank er nog voor om de handel in cryptocurrencies in Rusland totaal te verbieden. Vladimir Poetin was echter persoonlijk tegen dit idee. Volgens hem zou de crypto industrie een waardevolle toevoeging aan de Russische economie kunnen zijn.

Daarbij komen natuurlijk de invasie van Oekraïne en de daaropvolgende sancties, die klaarblijkelijk een flinke draai aan het standpunt van de centrale bank hebben gegeven.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie