Timo Bult Timo Bult
12/10/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/10/2019 09:45

SEC klaagt Telegram aan voor record ICO van $1,7 miljard

icon-altcoins
Altcoin nieuws
SEC klaagt Telegram aan voor record ICO van $1,7 miljard

Foto: Tada Images/Shutterstock

De Securities and Exchange Commission (SEC) klaagt Telegram, Inc. vanwege de distributie van het Gram-token, de cryptocurrency van de TON Blockchain. Dit blijkt uit een aanklacht die werd ingediend bij de rechtbank van New York waarover The Block verslag deed.
Volgens de toezichthouder moet Telegram stoppen met het “doorlopend illegaal aanbieden van effecten in de vorm van digitale activa, Grams genaamd.” Gram is het “nutstoken” dat op het blockchain-netwerk van Telegram gebruikt zou moeten worden. Maar de SEC stelt dat het token geen nut heeft, dit ook nooit gehad heeft en dus effecten zijn.
Op basis van die conclusie had Telegram de verkoop van de tokens moeten registreren bij de SEC. Volgens de aanklacht eist de SEC dat Telegram onmiddellijk stopt met de distributie van Gram onder de Amerikaanse bevolking en dat het alle opbrengsten, plus rente, terugbetaalt moeten worden. Daarnaast eist de SEC dat er een boete wordt opgelegd.
Telegram haalde tijdens zijn Initial Coin Offering (ICO) een recordbedrag op van $1,7 miljard. Het bedrijf hoopte de SEC te kunnen ontwijken door niet de tokens zelf maar zogenaamde “Simple Agreement for Future Tokens (SAFT)” aan te bieden. Met de aanklacht zorgt de SEC echter alsnog voor een grote tegenslag voor Telegram.
Telegram probeerde daarnaast door middel van aanpassingen in zijn beleid de SEC alsnog tevreden te stellen. Zo zou het geen buybacks doen en het netwerk gedecentraliseerder maken, zo stelt een Telegram-investeerder:

De SEC hield hen in de gaten als een havik. Als gevolg daarvan zeiden ze dat ze geen buybacks zouden doen + nog wat andere dingen om het meer gedecentraliseerd te maken. Ze communiceerden met beleggers dat ze dat deden. Ze dachten dat ze [dit] zouden kunnen vermijden.


Deze beslissingen mochten dus niet baten. De hoorzitting staat gepland voor 24 oktober. Dan zal meer bekend worden over de omvang van de aanklacht en de eventuele gevolgen ervan voor Telegram en de investeerders. De hoorzitting is vlak voor de lancering van de mainnet die gepland staat voor 31 oktober.
Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie