Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Taiwan legt anonimiteit in cryptocurrency handel aan banden

Taiwan heeft enkele wijzigingen in haar bestaande wetten doorgevoerd waarmee de staat in de Oost-Chinese Zee anonieme cryptocurrency-transacties tegen wil gaan. Met de nieuwe regeling hoop het eiland een systeem in te voeren waarbij gebruikers alleen onder hun eigen naam kunnen handelen in cryptocurrencies. Zo meldde het Taiwanese Focus Taiwan onlangs.

De wijzigingen in de wetten ten behoeve van de bestrijding van witwaspraktijken en ter voorkoming van terrorismefinanciering stellen de Taiwanese Financial Supervisory Commission (FSC) in staat om de anonimiteit die gepaard gaat met cryptocurrency-transacties te bestrijden. Taiwan heeft het gevoel dat witwassers momenteel misbruik maken van de relatief vriendelijk wetten. De wijzigingen in de bestaande wetgeving verplichten tevens banken om eventuele verdachte crypto-transacties te melden aan de FSC. De nieuwe regelgeving beoogt het land dichter bij de internationale regelgeving brengen.

- Advertentie -

Jason Hsu, een congreslid van de Taiwanese Nationalistische Partij, pleitte vorige maand al tegen een verbod op cryptocurrencies en riep het land op om een andere positie in te nemen dan die van de buurlanden zoals China:

Het feit dat China en Zuid-Korea cryptocurrencies verbieden hoeft niet te betekenen dat Taiwan hetzelfde moet doen. Er is een enorme kans voor groei in de toekomst. We moeten Japan, waar ze cryptocurrency behandelen als een sterk gereguleerde, sterk gecontroleerde industrie vergelijkbaar met effecten, navolgen.

Onlangs gaf de Chinese overheid ook al aan een nieuwe wetgeving in te willen voeren die het blockchain-bedrijven verplicht hun gebruikers te laten registreren onder hun echte naam inclusief identificatienummer.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.312,84 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.312,84 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...