Sander van Rijn Sander van Rijn
07/10/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/10/2023 16:00

Taiwan zet eindelijk volgende stap in crypto wetgeving, met gevolgen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Taiwan zet eindelijk volgende stap in crypto wetgeving, met gevolgen

Foto: beeboys/Shutterstock

Zogenaamde offshore crypto exchanges, oftewel buitenlandse beurzen, wekken bij sommige overheden de nodige bezorgdheid op. Taiwan staat op het punt om een belangrijke stap te zetten tegen deze bezorgdheid in de crypto markt.

Tijdens een openbare hoorzitting op 6 oktober in het Taiwanese parlement kondigde parlementslid Yung-Chang Chiang een wetsvoorstel aan. Hij wil dit voorstel eind november presenteren aan het parlement van Taiwan.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Sancties tegen crypto beurzen nog niet mogelijk

Het doel van dit voorstel is het uitbreiden van de bevoegdheid voor regelgevende instanties om administratieve sancties uit te delen in Taiwan.

Momenteel kunnen toezichthouders in Taiwan geen boetes uitdelen aan buitenlands beurzen die zich niet houden aan nationale regelgeving. De wet moet hier verandering inbrengen.

“In dit geval kunnen regelgevende instanties onder het gezag van deze speciale wet administratieve sancties opleggen aan exploitanten die deze zelfreguleringsregels overtreden. Zonder zo’n speciale wet zouden de regelgevende instanties niet de mogelijkheid hebben om sancties op te leggen.”

Aldus Chiang. Sinds juli 2021 eist Taiwan dat cryptobedrijven zich aan de nationale anti-witwaswetten houden. Met de nieuwe wetgeving moeten alle cryptobeurzen die in het land actief zijn om een vergunning aanvragen, net als in Nederland. De nieuwe wetgeving moet een uitkomst bieden in de regulering van de snelgroeiende industrie in digitale activa.

Advertentie

Crypto wetgeving in Taiwan in de wachtrij

De Taiwanese financiële toezichtcommissie vaardigde onlangs nog richtlijnen uit omtrent zelfregulering van cryptobeurzen, deze zijn echter niet bindend.

Chiang erkent echter wel dat het onwaarschijnlijk is dat deze regelgeving gelijk wordt aangenomen. Andere belangrijke prioriteiten, zoals de begrotingsherziening en de aankomende verkiezingen in Taiwan, krijgen volgens hem voorrang. Hij suggereert dat de wetgeving mogelijk pas na medio 2024 van kracht zal gaan.

Onlangs was nog een ander opvallend verhaal uit Taiwan op Crypto Insiders te lezen. Het land heeft sinds 1950 zelfs een uniek systeem om belastingnaleving aan te moedigen door middel van een loterij. Om deel te nemen aan deze merkwaardige loterij is een enkele transacties op een Taiwanese cryptobeurs al voldoende. Een gelukkige bitcoin (BTC) handelaar won de jackpot.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox 'kort' vertraagd
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox ‘kort’ vertraagd
'De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,' zeggen analisten
‘De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,’ zeggen analisten
Grote jongens zien kans in bitcoin's crash: $5,8 miljard bijgekocht
Grote jongens zien kans in bitcoin’s crash: $5,8 miljard bijgekocht
Advertentie