Nick de Jong Nick de Jong
11/06/2024 14:58 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/06/2024 11:49

Trump kan van Biden winnen door crypto, zegt bekende miljardair

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Door Donald Trump gelanceerde NFT's crashen tijdens rechtszaak

Foto: Jonah Elkowitz/Shutterstock

Cryptocurrencies zouden weleens een grotere rol kunnen gaan spelen tijdens de aanstaande presidentsverkiezingen dan aanvankelijk gedacht. Het zou zelfs weleens kunnen gaan bepalen wie de nieuwe president van de Verenigde Staten zal worden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Biden moet kiezen tussen SEC of cryptocurrencies

De Amerikaanse miljardair Mark Cuban heeft via het social media platform X zijn visie op de aanstaande presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten gedeeld. Volgens hem zou Donald Trump wel eens kunnen gaan winnen van de huidige president Joe Biden, door zijn houding over cryptocurrencies.

Volgens Cuban zal crypto een grote rol spelen tijdens de verkiezingen, die plaatsvinden in november van dit jaar. Joe Biden is lange tijd loyaal geweest aan de Securities and Exchanges Commission (SEC) van Gary Gensler.

“Ik heb meerdere keren gezegd dat Biden zal moeten kiezen tussen Gensler of de crypto stemmers, anders zal het hem het Witte Huis gaan kosten. Wie er zal worden gekozen? Ik zou niets voor zekerheid aannemen.”, aldus Cuban.

Cuban twijfelt of beide presidentskandidaten crypto wel begrijpen. Ook al heeft Donald Trump geld weten binnen te halen voor zijn campagne door de verkoop van non-fungible tokens (NFT’s). De houding van de heren over cryptocurrencies kan een belangrijk onderscheid opleveren voor de stemmers.

Advertentie

Cryptowetgeving FIT21 komt eraan

De miljardair deelde al eerder zijn mening over de presidentsverkiezingen en de rol van crypto hierin. Volgens hem zal Biden zijn positie zelfs verliezen door de acties van de SEC richting de cryptocurrency industrie. Het is Gensler namelijk niet gelukt om handelaren te beschermen tegen fraude. Hij maakte het voor cryptocurrency bedrijven zelfs bijna onmogelijk om normaal te functioneren. Op 10 mei deelde Cuban dan ook dat de crypto kiezer deze verkiezingen zeker zal worden gehoord.

Een recent nieuw wetsvoorstel, Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act (FIT21), werd door Gensler en Biden openlijk bekritiseerd. De nieuwe wet zou er volgens Gensler zelfs voor zorgen dat het nieuwe ongereguleerde gaten creëert en decennia aan regels ondermijnt. Investeerders en de markten zouden tegen grote risico’s gaan aanlopen.

FIT21 creëert een stevig geraamte voor de verdere regulering van cryptocurrencies. Ook zal het een aantal crypto regels toevoegen voor de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). 

President Biden liet eerder openlijk weten dat hij tegen de nieuwe wet is. Maar voegde hier later aan toe dat zijn mensen graag willen samenwerken met het Amerikaanse Congres om tot aanvullende regelgeving te komen voor digitale bezittingen. Het wetsvoorstel is op 22 mei al wel door het Huis van Afgevaardigden goedgekeurd.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Hij werd benaderd via een website voor freelancers. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
politie rotterdam kraakt crypto met honderden slachtoffers
Cryptoscams opgespoord door politie Rotterdam: Honderden slachtoffers ontdekt
Na Nederland gaan de VS de strijd aan met crypto-dienst Tornado Cash
Niet crypto maar cash geld is een dreiging voor terrorisme, volgens onderzoekers
Advertentie