Roy van Krieken Roy van Krieken
09/11/2021 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/11/2021 18:30

Voormalig Citigroup CEO: Vrijwel alle banken zullen de handel in cryptocurrencies gaan overwegen

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Voormalig Citigroup CEO Vrijwel alle banken zullen de handel in cryptocurrencies gaan overwegen

Vikram Pandit, de voormalig CEO van Citigroup heeft zich onlangs uitgelaten over de wereld van crypto en de bankensector. Citigroup is een van de grootste banken van de Verenigde Staten en Pandit stond aan het roer van deze bank tijdens de kredietcrisis van 2007. Volgens hem zal het niet lang meer duren voordat deze banken genoodzaakt worden om een positie te nemen in cryptocurrencies.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Vikram Pandit

Tijdens een interview met Bloomberg op een fintech evenement in Singapore liet Pandit weten dat hij de toekomst van de wereld van crypto erg positief in zag. Volgens hem zal de groeiende populariteit van deze innovatieve wereld banken in de nabije toekomst doen bewegen.

Over slechts een paar jaar zullen deze banken stuk voor stuk actief investeren en handelen in cryptocurrencies, zo stelt Pandit:

“Over twee tot drie jaar zal elke grote bank en effecten firma nadenken over de vraag: ‘moet ik niet ook handelen in cryptocurrency activa?’

Persoonlijk heeft Pandit al geruime tijd positie in verschillende crypto gerelateerde activa. Zo heeft hij onder meer geïnvesteerd in de Amerikaanse crypto exchange Coinbase en Alchemy Insights.

Pandit heeft de hoop gevestigd op centrale banken over de hele wereld. Hij hoopt dat deze instanties vroeg of laat in zullen zien dat de digitalisatie van de economie onvermijdelijk is en deze ontwikkeling zullen omarmen.

Uiteraard bestaat er veel discussie omtrent de wereld van crypto binnen deze centrale banken. Zo staan mogelijke central bank digital currencies (CBDC) centraal bij eventuele crypto plannen. Dit zijn als het ware digitale versies van traditionele valuta die worden uitgegeven door de centrale bank. Denk hierbij aan de digitale euro of de digitale dollar.

Mocht de adoptie van cryptocurrencies echt van de grond komen bij deze centrale banken dan zal dit de crypto industrie een behoorlijk impuls kunnen geven. Als we Vikram Pandit mogen geloven dan zal dit er zelfs voor zorgen dat vrijwel alle traditionele banken en effecten firma’s zich zullen gaan mengen in het crypto ecosysteem.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie