Simon Bosch Simon Bosch
20/05/2023 11:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2023 11:30

Voorspelling: Crypto wordt binnen 10 jaar standaard in financiële wereld

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/Grey82

Cryptocurrencies worden regelmatig gezien als een activaklasse die compleet losstaan van de rest van de financiële wereld, en zelfs als een soort tegendraadse groep activa. Maar niet iedereen is het daarmee eens. Nu crypto steeds belangrijker en nuttiger wordt dringt dit besef langzaam door. Bitrex Global-CEO Oliver Linch heeft ook een mening die wellicht wat minder populair is.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Regulatie behandelt crypto verkeerd

Linch sprak met Cointelegraph op de conferentie Bitcoin Miami. Hij krijgt de indruk dat beleidsmakers in verschillende landen de neiging hebben op crypto en blockchain door de lens van de traditionele financiële wereld te zien, terwijl ze tegelijkertijd proberen om de onderscheidende eigenschappen te begrijpen. Ook in de Verenigde Staten zou deze zienswijze gelden.

Maar de topman noemt deze zienswijze voor crypto erg ineffectief. De industrie is juist iets compleet nieuws, en zo zou het moeten worden behandeld. “Je hebt effecten, je hebt derivaten en je hebt crypto. Het is gewoon een extra onderdeel, toch?” verklaart hij.

De landen die het meest constructieve beleid hanteren hebben volgens hem juist een aanpak die extra rekening houdt met wat crypto en blockchain precies inhoudt. In het meest ideale scenario zou crypto volledig geïntegreerd zijn in de traditionele financiële wereld. Je zou het dus in feite niet meer herkennen.

Advertentie

Bittrex in de touwen met de SEC

Het is geen geheim dat Bittrex grote moeite heeft met beleidsmakers in de VS. Dit is zelfs de reden waarom het vorige maand heeft aangekondigd volledig te stoppen met het aanbieden van diensten in de Verenigde Staten. Regelgevers zouden het Bittrex te moeilijk hebben gemaakt om operationeel te blijven.

Een week later klaagde de SEC de crypto exchange aan omdat het identificatievereisten zou hebben omzeild. In ieder geval weten we dat Bittrex hier niet de enige in is. In de VS is met name de Securities and Exchange Commission inmiddels berucht door zijn harde en vooral onduidelijke manier van reguleren. Coinbase heeft de SEC hier zelfs om aangeklaagd.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie