Roy van Krieken Roy van Krieken
18/04/2024 22:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/04/2024 19:29

Voorzitter SEC steekt de draak met crypto-fanaten

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
SEC voorzitter trollt crypto gebruikers

Foto: Shutterstock/Muhammad Alimaki

Met een bijzondere mededeling heeft Gary Gensler, hoofd van de United States Securities and Exchange Commission (SEC), vele cryptofanaten ‘getrollt’. Wat leek op een mededeling voor een afscheid, bleek uiteindelijk een grap.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Een mogelijke afscheidsmededeling

In een post van 17 april begon Gensler met een mededeling dat het voor hem een eer was om voor de SEC te werken. In de afgelopen 3 jaar zag hij hoe de SEC maar liefst 2000 maatregelen heeft genomen tegen de cryptohandel.

Ook heeft de SEC zich ingezet om de markten efficiënter, competitiever, transparanter en veerkrachtiger te maken, aldus de SEC-topman. Vele cryptohandelaren dachten dat Gensler met deze mededelingen zijn afscheid zou aankondigen.

In de Verenigde Staten wordt de voorzitter van de SEC voor vijf jaar gekozen. Maar het is gebruikelijk dat een voorzitter uit eigen beweging aftreedt wanneer er een nieuwe president wordt gekozen. Met de aanstaande verkiezingen aan het einde van het jaar leek een afscheid zeer zeker mogelijk. Maar dit bleek even later niet het geval, toen Gensler het laatste deel van zijn mededeling op X plaatste.

In het laatste deel van de mededeling deelde de voorzitter de speerpunten voor de SEC in de komende tijd. Deze bestaan vooral uit meer regelgeving voor markten en cyberbeveiliging.

Advertentie

Crypto X ‘slaat’ terug

In reactie op de ‘troll’ van Gensler posten vele cryptofanaten over de SEC-voorzitter. Waarbij de ene persoon de grap beter oppakt dan de ander. Zo spreekt Elliot Stein, analist van Bloomberg Litigation, van opzet, aangezien Gensler bekendstaat als “troller”.

Enkele reacties op het bericht van de topman krijgen zelfs meer likes dan het originele bericht zelf, aldus de onofficiële Crypto Twitter archivaris “inversebrah”. Zo ontvingen de reacties van enkele X’ers ruim drie keer zoveel likes.

Gensler als SEC-voorzitter

Gensler werd in april 2021 geïnstalleerd als SEC-voorzitter door de Amerikaanse president Joe Biden. Officieel zou zijn termijn dus eindigen over twee jaar. Echter is het nog maar de vraag of de huidige Amerikaanse president herkozen zal worden tijdens de verkiezingen in november dit jaar. Mocht de voornaamste uitdager, Donald Trump, worden gekozen tot president, lijkt een aftreden van Gensler aanstaande.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF's vallen tegen
Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF’s vallen tegen
Advertentie