Kevin Schijven Kevin Schijven
03/12/2018 18:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/12/2018 18:40

Prijsanalyse: Cryptocurrency markt blijft volatiel

Nieuws
prijsanalyse_cryptocurrency_markt_blijft_volatiel

Het weekend begon rooskleurig voor de crypto-markt, maar helaas kleuren de cijfers vandaag alweer rood.
De totale marktkapitalisatie van cryptocurrencies steeg op 1 december rond 12.00 uur van zo’n $130 miljard naar $138 miljard en bleef het hele weekend hangen rond die waarde. Hetzelfde gebeurde met Bitcoin (BTC). De koers van Bitcoin bevond zich rond de $4.000, steeg op 1 december om 12.00 uur naar $4.200 en bleef het hele weekend lang tussen de $4.150 en $4.250 hangen .
Afgelopen nacht was echter weer sprake van een behoorlijke dip. Rond drie uur ’s nachts zakte de koerswaarde van Bitcoin weer in één keer terug naar net iets onder de $4.000. De totale crypto-marktkapitalisatie zakte tevens weer terug naar de $130 miljard.
Stellar (XLM) en Bitcoin Cash (BCH) toonden nog grotere verliezen. Beide koersen zijn de afgelopen 24 uur met bijna 4%  gedaald. Het zat Litecoin (LTC) ook niet mee dat afgelopen nacht bijna 5% aan waarde verloor. Ook Bitcoin Satoshi’s Vision (BSV) verloor zo’n 5% in dezelfde periode. Alle vier altcoins gingen positief het weekend in.
Het is nog onduidelijk wat deze laatste dip heeft veroorzaakt. Experts duiden verschillende oorzaken aan. De G20 heeft dit weekend bekend gemaakt dat het internationale regelgeving en belasting voor cryptocurrencies wil invoeren. De voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), Jay Taylor, zei recentelijk in een interview dat hij nog steeds terughoudend is met het goedkeuren van een exchange-traded fund (ETF), omdat hij vindt dat de handel in cryptocurrencies niet aan bepaalde veiligheidsnormen voldoet.
Tevens is de afgelopen maand de slechtste maand voor Bitcoin geweest sinds 2011. De grootste cryptocurrency daalde met bijna 40% in waarde en bracht de hele crypto-markt naar een nieuw jaarlijks dieptepunt.
Het begint er op te lijken dat Bitcoin toch moeite heeft om de $4.000 vast te houden als haar bodem; daar vreesden analisten al voor. Het zou kunnen betekenen, zoals de CEO van Genesis Trading recentelijk zei, dat Bitcoin naar een nieuwe bodem van $3.000 zal zakken voordat een nieuwe rally uitbreekt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie