Robin Hazekamp Robin Hazekamp
07/11/2023 07:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 21:59

‘Als Ripple de overeenkomst tekent, dan winnen ze voor 99,9%’

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
‘Als Ripple de overeenkomst tekent, dan winnen ze voor 99,9%’

Foto: T. Schneider/Shutterstock

XRP advocaat John Deaton heeft in een tweet op X gereageerd op het recente verlies van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De waakhond kreeg te horen dat ze geen schadevergoeding mogen eisen als er geen duidelijk bewijs is van schade. Goed nieuws voor een bedrijf als Ripple, dat al langer in een conflict zit met de overheidsinstantie.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto gigant heeft rechtszaak tegen SEC met 90/10 gewonnen

Op 5 juni werd er door de SEC een rechtszaak aangespannen tegen Aron Govil. De waakhond beschuldigde Govil ervan betrokken te zijn bij meerdere frauduleuze aanbiedingen van ‘effecten.’ Dit zou hij via zijn bedrijf Cemtrex hebben gedaan. 

In de rechtszaak besloot de rechter dat de SEC geen schadevergoeding kan opleggen indien er geen duidelijk bewijs is voor schade. Voor de waakhond een lichte domper, maar voor een bedrijf als Ripple positief. De uitspraak kan namelijk worden gebruikt door het crypto bedrijf als argument om geen schadevergoeding te betalen. 

John E. Deaton, advocaat voor XRP investeerders, reageerde positief op de uitspraak. In zijn tweet grijpt hij de rechtszaak tussen Govil en de SEC aan om het einde van de Ripple rechtszaak nog eens te benadrukken. Op X schrijft hij:

“De mensen die beweren dat de SEC een 50/50 overwinning heeft behaald tegen Ripple zitten 100% fout. Het was eerder een 90/10 overwinning in het voordeel van Ripple. Als Ripple uiteindelijk minder dan $20 miljoen hoeft te betalen dan hebben ze de zaak voor 99,9% gewonnen.”

Advertentie

Schikking met lichte boete zou overwinning van 99,9% betekenen voor Ripple

Met het betalen van de twintig miljoen dollar verwijst hij naar de nu afgelopen rechtszaak tussen Ripple en de SEC. Dat bereikte na meerdere jaren te hebben gelopen zijn einde in juli dit jaar. Rechter Torres besloot dat de munt van Ripple, XRP, geen effect genoemd kan worden indien verkocht op exchanges.

Nu is de rechtszaak tussen de SEC en Ripple al een tijdje afgelopen, maar dat betekent niet dat het juridische conflict is uitgevochten. De waakhond heeft aangegeven in hoger beroep te willen gaan

John E. Deaton doelt er daarom in zijn tweet op dat Ripple een schikking treft met de SEC om de strijd te beslechten. Indien Ripple minder dan $20 miljoen hoeft te betalen, vindt Deaton dat het bedrijf achter XRP de zaak voor 99,9% gewonnen heeft.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie