Simon Bosch Simon Bosch
22/02/2024 11:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/02/2024 10:42

Een ETF voor XRP is meer dan welkom, zegt Ripple CEO Brad Garlinghouse

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Een ETF voor XRP is meer dan welkom, zegt Ripple CEO Brad Garlinghouse

Foto: Sharaf Maksumov/Shutterstock

Sinds de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de eerste bitcoin (BTC) spot-ETF’s voor de Verenigde Staten heeft goedgekeurd, begint de crypto-industrie serieus warm te lopen voor méér Amerikaanse spot-ETF’s.

Investeerders in XRP willen ook graag zo’n ETF, en Ripple CEO Brad Garlinghouse stemt hiermee in.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ripple rechtszaak verloopt langzaam

Crypto-gigant Ripple is na ruim 3 jaar nog steeds verwikkeld in de rechtszaak met de SEC. In een interview met Bloomberg verklaart Garlinghouse dat de situatie er voor de SEC niet zo best uitziet.

Ripple was volgens de topman al lang voordat de SEC de rechtszaak begon aan het lobbyen voor duidelijkere regels voor de crypto-industrie – andere landen hebben hier zelfs mee ingestemd en daadwerkelijk duidelijke regels opgesteld.

Maar in de VS is qua regelgeving niet bijzonder veel veranderd, vindt Garlinghouse. De SEC heeft zelfs extra ingezet op ‘handhaving via de rechtszaal’ – iets waar talloze Amerikaanse crypto-bedrijven last van hebben. De CEO benadrukt dat de SEC tot nu toe vooral verlies heeft geleden in de zaak tegen Ripple.

Zo heeft de rechter een jaar geleden al geoordeeld dat secundaire verkopen van XRP niet onder de verkoop van ongeregistreerde effecten vallen. Ook wilde de SEC tussentijds in hoger beroep, wat de rechter niet heeft toegelaten.

Verder heeft de SEC de persoonlijke aanklachten tegen Ripple’s topmensen laten vallen. De situatie gaat volgens Garlinghouse pas veranderen als de SEC zich realiseert dat het keer op keer verliest, of als de Amerikaanse overheid tussenbeide komt en duidelijke wetten schrijft.

Advertentie

Ripple CEO ziet XRP ETF wel zitten

Verder verklaarde de topman dat hij verwacht dat de SEC meerdere spot-ETF’s voor cryptocurrencies gaat goedkeuren.

“Het is een beetje vergelijkbaar met de eerste jaren van de aandelenmarkt. Je wilt liever geen blootstelling aan maar één aandeel, je wilt over het algemeen je risico spreiden. Ik denk dat we meer ETF’s gaan zien.”

Ook hierover was Garlinghouse niet te spreken over de SEC. De enige reden waarom de beursfondsen zijn goedgekeurd, is omdat de SEC werd gedwongen om een beslissing te nemen van de rechter door de rechtszaak met Grayscale.

Garlinghouse denkt dat er nog verschillende spot-ETF’s goedgekeurd zullen worden, iets wat hij eerder ook al heeft verklaard. Zelfs beursfondsen voor meerdere cryptomunten tegelijkertijd ziet hij in de toekomst wel gebeuren. Spot-beursfondsen voor XRP ziet hij in ieder geval zeker zitten.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie