Thom Derks Thom Derks
18/02/2023 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/02/2023 08:00

Forbes journalist steunt Ripple met motie in XRP rechtszaak tegen SEC

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Forbes respalda a Ripple en el caso legal de XRP contra la SEC

Foto: Migren art/Shutterstock

Het is je vast niet ontgaan dat Ripple al jaren verwikkeld is in een rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De rechtszaak staat in het teken van de XRP token van Ripple, die volgens de SEC kwalificeert als een ongeregistreerd effect. Nu krijgt die rechtszaak wellicht een opvallende wending, omdat Forbes-journalist Dr. Roslyn Layton besluit zich ermee te bemoeien.

  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Roslyn to the rescue?

Layton diende namelijk een motie in bij de rechter, waarin zij vraagt om vrijgave van de zogenaamde Hinman-documenten. Deze documenten betreffen onder andere interne beraadslagingen van de SEC inzake een toespraak van William Hinman, een voormalig directeur van de financiële toezichthouder.

In die bewust toespraak deelde Hinman onder andere dat Ethereum niet zou kwalificeren als effect, omdat het voldoende gedecentraliseerd is. Dat is een uitspraak die weleens heel belangrijk kan zijn voor Ripple in de rechtszaak tegen de SEC.

Ondertussen doet de SEC er alles aan om in ieder geval bepaalde delen van de toespraak van Hinman te verhullen. Dat wijst erop dat er in die toespraak, of in ieder geval in de interne beraadslagingen die ten grondslag liggen aan de toespraak, zaken staan die niet in het voordeel van de SEC zijn.

Opvallend is dat Layton dit puur vanuit haar vakgebied als journalist onderzoekt en dat ze geen financieel belang bij het welvaren van zowel Ripple als XRP heeft. Wel schreef ze voor Forbes al verschillende artikelen over de Hinman-toespraak.

Advertentie

Ripple rechtszaak

Volgens Layton en haar advocaat is de openbaring van de Hinman-documenten volledig in lijn met de Amerikaanse grondwet. Met name het feit dat de SEC erkende dat de documenten zo belangrijk zijn, is volgens Layton een sterk argument in het voordeel van de openbaring van de documenten.

Er staat volgens Layton gigantisch veel op het spel, niet alleen voor Ripple en zijn bestuurders, maar ook voor duizenden tokenhouders van XRP en wellicht de gehele crypto-industrie. “Deze zaak bepaalt ook een groot deel van de toekomst van crypto in dit land”, aldus Layton.

Hiermee bedoelt ze dat de uitspraak van de rechter aangaande de juridische kwalificatie van XRP een precedent kan scheppen voor andere tokens. Als XRP kwalificeert als effect, dan is het goed mogelijk dat bijna iedere andere token dat ook doet.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie